Boek: The Program – Suzanne Young (The Program #1)

Titel: The Program
Auteur: Suzanne Young
Serie: The Program
Jaar van verschijnen: 2013

Beoordeling: ★★★★☆

Sloane knows better than to cry in front of anyone. With suicide now an international epidemic, one outburst could land her in The Program, the only proven course of treatment. Sloane’s parents have already lost one child; Sloane knows they’ll do anything to keep her alive. She also knows that everyone who’s been through The Program returns as a blank slate. Because their depression is gone—but so are their memories.
Under constant surveillance at home and at school, Sloane puts on a brave face and keeps her feelings buried as deep as she can. The only person Sloane can be herself with is James. He’s promised to keep them both safe and out of treatment, and Sloane knows their love is strong enough to withstand anything. But despite the promises they made to each other, it’s getting harder to hide the truth. They are both growing weaker. Depression is setting in. And The Program is coming for them.

Op Goodreads en boekenblogs lees ik heel wat verschillende meningen over dit boek, maar zelf vond ik The Program een heerlijk boek. Ik heb van begin tot eind genoten en vond het een zeer origineel verhaal. Het boek stond al heel lang op mijn to be read lijstje, maar heeft ondanks die lange tijdspanne, mijn hoog opgebouwde verwachtingen meer dan waargemaakt.

Het belangrijkste thema in dit verhaal is de zelfmoord-epidemie en dat idee vind ik ontzettend interessant. Zelfmoord is een onderwerp waarover ik al vele boeken heb ik gelezen en wat me altijd blijft fascineren – en ik vind het tof om een dergelijk, toch enigszins zwaar onderwerp eens in een totaal andere setting te zien.

The Program is een super goed geschreven verhaal. Zowel de schrijfstijl als de herkenbare personages zorgen ervoor dat je gemakkelijk in het verhaal komt. De wereld waarin ons hoofdpersonage Sloane leeft, wordt goed geschetst. Het enige wat ik me blijf afvragen is waar die depressies onder jongeren vandaan komen en hoe dit heeft kunnen leiden tot een zelfmoord-epidemie.. Een tweede minpuntje is het feit dat er weinig actie zit in dit boek. Romantiek – en helaas helaas een love triangle – heeft en houdt de overhand.

Ondanks wat nalatigheden in de world building en de verschrikkelijke love triangle kan ik toch niet anders dan The Program vier sterren geven. De schrijfstijl zorgde ervoor dat ik het boek in één ruk moest uitlezen – en dat ik meteen verder ging in deel twee. En bovendien; wie kan zo’n mooie cover weerstaan?! Misschien niet geschikt voor fans van meer actievolle boeken, maar wie een keer iets anders wil lezen raad ik dit boek zeker aan.

Het-Programma
Lees je liever in het Nederlands?
Dit boek verscheen in het Nederlands bij Karakter,
met Het Programma als titel.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s