Ik zag Insurgent in de bioscoop!

Afgelopen dinsdag ging ik met Johanna naar de bioscoop om de verfilming van Veronica Roth’s Insurgent te kijken. Het is alweer een tijdje gelezen sinds ik de boekenserie las, dus ik wist niet precies wat er zou gaan gebeuren, maar mijn verwachtingen waren hoog.. 

Ik ga maar meteen met de deur in huis vallen, ik vond  Insurgent echt een super toffe film! Vanaf de eerste seconde werd ik helemaal meegezogen in het verhaal. Tijdens het kijken kwamen er ook steeds meer herinneringen van het boek terug en ik had het idee dat de film dan ook behoorlijk trouw is aan het boek.. Correct me if I’m wrong ;)

Ik weet nog dat ik, toen ik de Divergent serie voor het eerst las, me afvroeg hoe ze de vele simulaties in een eventuele film zouden verwezenlijken. En ik vind dat ze dit echt super goed gedaan hebben. In Insurgent zijn er een aantal momenten waarop ik – en met mij de hele bioscoopzaal, aan het geroezemoes te horen – me afvroeg wat nu echt was en wat een simulatie was. Dit zorgde voor extra spanning en onverwachte wendingen in het verhaal.

Ook vind ik dat de acteurs de rollen goed spelen. Wat heb ik toch een ontzettende hekel aan Caleb zeg! Net als in de boeken is hij mn minst favoriete personage in deze film..  Maar ik zal ook eerlijk toegeven dat ik geen groot fan ben van Four, sorry voor de fangirls – maar ik begrijp niet zo goed wat iedereen in hem ziet..

De Insurgent film is een uitstekende mix van een sterk verhaal, goede acteurs, toffe locaties, romantiek en actie. Zeker een aanrader – ook voor mensen die de boeken niet hebben gelezen! Vergeet alleen niet om eerst Divergent te kijken ;)

Titel:  Insurgent | Regisseur: Robert Schwentke | Acteurs: Shailene Woodley, Theo James, Ansel Elgort, Kate Winslet | Serie: Divergent | Jaar van verschijnen: 2015 | Gebaseerd op: Insurgent door Veronica Roth | Beoordeling: ★★★★★

Advertenties

2 gedachtes over “Ik zag Insurgent in de bioscoop!

  1. Bregje zegt:

    Insurgent het boek vond ik nogal tegenvallen nadat ik Divergent zo goed vond, maar de film vond ik eerlijk gezegd een stuk beter! De dingen die waar ik me aan ergerde in het boek waren vrijwel afwezig, zoals de drama met Four, en daar was ik blij mee. Ik vind Caleb ook echt verschrikkelijk! Peter is nou ook niet de meest leuke persoon, maar hem kan ik tot op bepaalde hoogte nog wel begrijpen. Caleb daarentegen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s