10x mijn favoriete roze/rode boeken

Als trouwe lezer van boekenblogs ben ik bekend met het fenomeen Top Ten on Thursday, vroeger gehost door De Lady Library maar tegenwoordig in het beheer van Zon en Maan . Graag doe ik ook eens mee aan deze traditie; al zal ik de top tien uitsluitend toepassen op het dystopische genre. Vandaag presenteer ik dan ook de top 10 rode/roze dystopische boeken in mijn boekenkast! 

1. Numbers – Rachel Ward
Er valt te betwisten of de Numbers trilogie van Rachel Ward onder het dystopische genre valt, maar Goodreads zegt van wel (en als Goodreads het zegt dan is het zo! :p) Het hoofdpersonage in Numbers, Jem, ziet wanneer ze iemand in de ogen kijkt, de precieze datum waarop diegene zal sterven. Wanneer ze in de rij staat voor de London Eye heeft iedereen om haar heen dezelfde sterfdatum – de datum van die dag. Ze gaat op de vlucht, maar wordt algauw verdacht deel uit te maken van de terroristische aanslag op de London EyeNumbers is een avontuurlijk verhaal, met toffe personages en vele verrassende wendingen.

2. The Elite – Kiera Cass
The Elite is het tweede deel in de Selection serie over America Singer, die verkozen wordt als één van de 35 meisjes die strijden om het hart van Prince Malcolm. In deel twee zijn er nog slechts zes meisjes over en wordt de strijd steeds feller.. Hoewel ik erg genoten heb van deze chicklit-achtige versie van The Bachelor, werd ik soms wel een beetje gek van de wispelturigheid van het hoofdpersonage – America blijft maar twijfelen tussen de prins en haar jeugdliefde Aspen…

3. Plague – Michael Grant
Dit is het vierde deel in de Gone serie, een serie die ik onlangs van begin tot eind heb verslonden. Echt een super goede serie, die me enigszins deed denken aan Lord of the Flies, maar dan 1000x beter!

      

4. Pretties – Scott Westerfeld
Het is alweer lang geleden dat ik de Uglies serie gelezen heb – waar Pretties het tweede deel van is – maar ik weet nog dat ik het verhaal van Tally en Shay erg leuk vond. En deze cover met barbiepop is sowieso een vermelding waard, toch?!

5. The Declaration – Gemma Malley
Ondanks de jonge hoofdpersonages, vond ik The Declaration en haar vervolgdelen erg goed. De serie speelt zich af in het jaar 2140, wanneer het verboden is om jong te zijn. Iedereen kan voor eeuwig leven, maar dan moet je wel een contract ondertekenen waarin je beloofd om nooit kinderen te zullen krijgen. Toch zijn er volwassenen die kinderen verwekken en deze kinderen komen terecht in een opvanghuis voor Overtolligen. Al met al een bloedstollend verhaal over de strijd tegen een medicijn die de mensheid het eeuwige leven geeft..

6. Unravelling – Elizabeth Norris
Unravelling 
is een super spannende race tegen de klok. Janelle heeft 24 dagen om de planeet te redden..

       

7. The Rule of Thoughts – James Dashner
Dit boek is de opvolger van The Eye of Minds, het eerste deel in de Mortality DoctrineThe Rule of Thoughts vond ik persoonlijk een stuk beter dan zijn voorganger. Mede door een verassende plot twist aan het einde van het eerste boek, krijgt het verhaal nu veel meer diepgang.

8.The Essence – Kimberly Derting
The Essence 
is het vervolg op The Pledge, een dystopisch verhaal met een paranormaal tintje. In de wereld van Charlie worden de verschillende klassen van elkaar onderscheiden door middel van taal. De elite spreekt een heel andere taal dan bijvoorbeeld de arme mensen. Maar Charlie heeft een groot geheim; ze verstaat alle verschillende talen..

9.The Scorch Trials – James Dashner
Het tweede deel in The Maze Runner trilogie, The Scorch Trials, viel me eerlijk gezegd wel een beetje tegen. Ik hoopte in dit deel antwoord te vinden op de vragen die ik tijdens The Maze Runner had, maar eigenlijk bracht The Scorch Trials me alleen nog maar meer in verwarring.. Het was zeker een tof boek, maar het kon niet tippen aan The Maze Runner zelf!

10. Warm Bodies – Isaac Marion
Warm Bodies staat al een behoorlijke tijd in mijn kast, maar stiekem heb ik dit boek nog niet gelezen.. Maar de cover is wel rood! ;)

       

Tot zover mijn eerste TTT. Ik ben blij dat het me gelukt is om 10 dystopische boeken met een rode of roze cover te verzamelen :)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s