10x complete series in mijn boekenkast

Ook deze week doe ik mee aan de Top Ten on Thursday, georganiseerd door Zon en Maan. Net als vorige keer pas ik de top tien aan het dystopische genre aan. De volgende dystopische series staan compleet in mijn boekenkast.

1. Breathe – Sarah Crossan
Deze duologie heeft me letterlijk de adem ontnomen. En de covers zijn ook zoooo mooi! Ik ben echt blij dat ik deze serie in mijn kast heb staan.

2. The 5th Wave  Rick Yancey
Aangezien het derde deel in deze serie nog niet verschenen is, heb ik de voorlopige serie compleet in mijn kast staan. Al eerder deze maand liet ik weten enorm fan te zijn van deze serie , dus een tweede plaats in de ranking van vandaag lijkt me dan ook allesbehalve verrassend..

   

3. Divergent – Veronica Roth
Divergent is echt één van mijn favoriete series binnen het dystopische genre. Al moet ik zeggen dat het vooral het eerste boek is dat mij wist te raken. Het idee van de verschillende Factions vind ik echt heel tof en dat geldt eigenlijk voor de complete wereld waarin de serie zich afspeelt. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik deel twee en deel drie wel wat vond tegenvallen..

4. The Forest of Hands and Teeth – Carrie Ryan
Onlangs las ik deze zombie serie, en hoewel ik normaalgezien weinig van zombies moet hebben, was ik meteen fan. De world building is fantastisch evenals de personages en de schrijfstijl. En de serie vormt echt een compleet verhaal. Deel twee en drie doen in niets onder aan het eerste deel; ik ben zelfs van mening dat deel drie het beste boek in de serie is! Ook leuk zijn trouwens de extra ebooks die verschenen in deze serie. Je leert (weer) nieuwe personages kennen die leven in de wereld na The Return.

   

5. The Maze Runner – James Dashner
Na een veelbelovend eerste boek, moet ik toch zeggen dat de rest van de trilogie me toch wat tegenviel. Ik vond het jammer dat  veel van mijn vragen onbeantwoord bleven.. Maar The Kill Order vond ik dan wel weer super tof, misschien zelfs wel het beste boek in de serie!

6. The Declaration – Gemma Malley
Deze serie is misschien wat kinderlijk, maar het is heerlijk geschreven en het verhaal wist me van begin tot eind te boeien. De covers vind ik bovendien erg mooi, dus dat staat ook altijd goed in de boekenkast ;)

   

7. The Pledge – Kimberly Derting
The Pledge combineert dystopia met het paranormale en aangezien ik vroeger groot fan was van Paranormal YA leek dit me een ideale combinatie.

8. Uglies – Scott Westerfeld
Het is alweer lang geleden dat ik deze serie las. Ik denk dat hij vast een hoger plekje verdiend in deze ranking, maar eigenlijk kan ik me nog maar weinig details herinneren.. Het wordt hoog tijd voor een reread!

   

9. The Hunger Games – Suzanne Collins
Eerlijk gezegd ben ik geen groot fan van The Hunger Games. De boeken zijn zeker goed geschreven, maar het verhaal vind ik hier en daar voorspelbaar en het achterliggende idee – kinderen die met elkaar vechten tot de dood – vind ik nog altijd verschrikkelijk.. Het eerste boek vond ik ondanks dat ergens nog wel tof, maar deel twee en drie vond ik heel erg tegenvallen.

10. Inside – Maria V. Snyder
Deze serie bestaat uit twee boeken, maar ik heb de omnibus – dus de hele serie in één boek. Ik had heel hoge verwachtingen van deze duologie, maar helaas wist Maria V. Snyder deze verwachtingen niet waar te maken. Het koste me moeite om in het verhaal te komen en het verhaal ging ook gewoon heel traag. Nee, eerlijk gezegd zou ik deze serie niet snel aanraden aan anderen..

   

Dit zijn geloof ik bijna alle complete dystopische series die ik bezit – van veel andere series mis ik nog één deel (meestal het laatste). Welke complete (dystopische) series heb jij in de boekenkast staan?

Advertenties

Een gedachte over “10x complete series in mijn boekenkast

  1. nerdygeekyfanboy zegt:

    The Hunger Games, Divergent en The Maze Runner heb ik ook! Zie een hoop onbekende series er tussen zitten, leuk om nieuwe boekenseries te zien! :D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s