Boek: Nobody – Jennifer Lynn Barnes

Titel: Nobody
Auteur: Jennifer Lynn Barnes
Jaar van verschijnen: 2013

Beoordeling: ★★★☆☆

There are people in this world who are Nobody. No one sees them. No one notices them. They live their lives under the radar, forgotten as soon as you turn away. That’s why they make the perfect assassins.
The Institute finds these people when they’re young and takes them away for training. But an untrained Nobody is a threat to their organization. And threats must be eliminated.
Sixteen-year-old Claire has been invisible her whole life, missed by the Institute’s monitoring. But now they’ve ID’ed her and send seventeen-year-old Nix to remove her. Yet the moment he lays eyes on her, he can’t make the hit. It’s as if Claire and Nix are the only people in the world for each other. And they are—because no one else ever notices them.

Allereerst valt te betwijfelen of Nobody onder het dystopische genre valt. Er is wel degelijk een heersende elite die behoorlijk veel macht in handen heeft – The Institute – maar of de complete samenleving hieronder gebukt gaat? En of het echt gaat om een complete dystopische toekomstvisie? Door het gebrek aan world building in Nobody komen we eigenlijk veel te weinig te weten over de wereld waarin de personages leven, wat het moeilijk maakt deze vragen te beantwoorden.. Toch ga ik dit boek het voordeel van de twijfel geven en er een recensie over schrijven ;)

Wat vond ik goed aan Nobody? Niet alleen vind ik de cover super mooi (echt jammer dat ik enkel het ebook in mijn bezit heb..), maar ook de schrijfstijl was zeer goed. De verschillende POVs maken het verhaal interessant en het is ook bijzonder dat beide personages duidelijk hun eigen stem hebben. Hierdoor kan je je ook goed met Claire en Nix identificeren. Ook het idee van Nobodies en Nulls, die in onze samenleving leven, vond ik zeer tof en origineel.

Maar helaas zijn er ook een aantal dingen die ik minder vond aan dit boek. Zoals al eerder vermeld is de world building echt ondermaats. Het boek focust voornamelijk op de personages, waardoor je veel te weinig weet over de wereld waarin ze leven. Bovendien had ik naar aanleiding van de synopsis veel meer een spannend boek verwacht, in plaats van dit romantische gezwijmel.. Want hoe realistisch de personages ook overkomen, de romantiek daarentegen is wat over-the-top en een typisch geval van insta-love. Wanneer gaan schrijvers nou eens leren dat je romantiek langzaam moet opbouwen?! Ook het einde viel me een beetje tegen, omdat het opeens heel snel en gemakkelijk ging. Nee, ook dit had van mij verder uitgewerkt mogen worden..

Ik vond Nobody een zeer origineel boek. Bovendien was het goed geschreven en las het lekker weg. Helaas miste ik wel wat spanning en een betere uitwerking van de leefwereld. Een beoordeling van drie sterren, mede dankzij de mooie cover en het originele plot.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s