Boek: The Pledge – Kimberley Derting (The Pledge #1)

Titel: The Pledge
Auteur: Kimberly Derting
Serie: The Pledge
Jaar van verschijnen: 2011

Beoordeling: ★★★☆☆

“In the violent country of Ludania, the classes are strictly divided by the language they speak. The smallest transgression, like looking a member of a higher class in the eye while they are speaking their native tongue, results in immediate execution. Seventeen-year-old Charlaina has always been able to understand the languages of all classes, and she’s spent her life trying to hide her secret. The only place she can really be free is the drug-fueled underground clubs where people go to shake off the oppressive rules of the world they live in. It’s there that she meets a beautiful and mysterious boy named Max who speaks a language she’s never heard before . . . and her secret is almost exposed.”

Ik heb echt genoten van The Pledge, een dystopisch verhaal met een paranormaal tintje. Allereerst vond ik het plot echt super origineel. In deze dystopische samenleving worden de verschillende klassen namelijk van elkaar onderscheiden door middel van de taal die er gesproken wordt. Dat is weer eens iets anders..

De schrijfstijl is simpel, maar leest lekker weg. Een heerlijk boek om te lezen op een zonnige middag. Het verhaal liet me echt niet los – dus in plaats van papers te schrijven of te leren voor mijn examens, waar ik het op het moment van lezen behoorlijk druk mee had, moest en zou ik het boek eerst uitlezen..

Als ik eerlijk ben is de world building niet heel goed. Na afloop van het boek heb ik nog geen duidelijk beeld van hoe de dystopische wereld waarin Charlie leeft eruit ziet. Ik weet dat er een koningin is en dat de samenleving verdeeld is over verschillende klassen, maar verder?! En ik moet ook zeggen dat de personages in het boek behoorlijk oppervlakkig blijven. Zelfs over hoofdpersonage Charlie weet ik naar mijn idee nog veel te weinig. En dit is ook één van de redenen waarom de liefde niet geheel realistisch overkomt. Je weet zo weinig over de personages; Wat denken ze? Wat voelen ze? Wat vinden ze leuk aan elkaar?

Mijn laatste negatieve puntje is het feit dat The Pledge toch wel wat voorspelbaar was. De geheime identiteit van Max had ik al bij de eerste ontmoeting geraden en ook gedurende de rest van het boek kwamen er geen verassingen op mijn pad. Desondanks ga ik dit boek toch drie sterren geven, omdat ik er gewoon ontzettend van genoten heb. Tijdens en na het lezen had ik er een goed gevoel bij en dat is voor mij belangrijk. Het boek was origineel, sfeervol en ook de combinatie van dystopia met het magische beviel me wel. Ik ben ontzettend benieuwd naar deel twee van deze serie.. (to be continued!)

Advertenties

2 gedachtes over “Boek: The Pledge – Kimberley Derting (The Pledge #1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s