10x personages waar ik me het best mee identificeerde

Ook deze week doe ik mee met de TTT van Zon en Maan, al moet ik eerlijk toegeven dat ik het wel een moeilijke klus vond.. Weer eens wat anders dan rode boeken zoeken in mn kast of complete series op een rijtje zetten. Ik heb een poging gedaan, hieronder volgen de 10 personages – uit dystopische boeken – waar ik me het meest mee identificeerde. 

1. Hana uit Delirium. Hana is mijn favoriete personage in de Delirium serie. Ze heeft een enthousiaste persoonlijkheid en is een goede vriendin voor Lena. Bovendien vind ik haar heel tof omdat ze stiekem toch een beetje rebels is; voordat ze de cure krijgt gaat ze naar underground feestjes, flirt ze met jongens en maakt ze plezier.

2. June uit Legend. De reden dat ik me goed kan identificeren met June heeft vooral te maken met het einde van de serie, dus ik zal niks spoileren. Maar ik vind dit personage sowieso zeer volwassen op het gebied van de liefde en dat past beter bij mij dan al die insta-love bij 16-jarige personages..

3. Diana uit Gone. Veel mensen hebben een hekel aan dit personage, maar ik respecteer haar ontzettend omdat ze alles over heeft voor de persoon van wie ze houdt. Maar tegelijkertijd kiest ze ook voor zichzelf – en ik vind het belangrijk dat je soms ook voor jezelf mag kiezen. Diana komt misschien over als een een arrogante bitch, maar ze heeft uiteindelijk toch een klein hartje.

4. Marlee uit The Selection. Marlee is sociaal, vrolijk en wordt gemakkelijk verliefd, daar herken ik mezelf wel in! Al moet ik toegeven dat ik me ook een heel klein beetje kan identificeren met America – wanneer ze niet mee wil doen met The Selection en besluit om vrienden te worden met Maxon in plaats van hem te willen versieren.

5. Cassie & Ringer uit the Fifth Wave. Ik kan me heel goed identificeren met beide dames. Cassie en Ringer zijn super stoere chicks, die behoorlijk veel dingen hebben meegemaakt maar uiteindelijk op één ding focussen: overleven. Ik hoop dat ik – op het moment van een apocalypse – net zo sterk in mijn schoenen zal staan..

6. Christina uit Divergent. Christina komt oorspronkelijk uit Candor en neemt geen blad voor haar mond. Ze is altijd eerlijk. Ik kan me goed met haar identificeren, omdat ik zelf niet snel zal liegen en omdat ik er altijd vanalles uitflap, zonder na te denken over wat ik zeg. Bovendien is Christina een loyale vriendin voor Tris, iets wat ik ook heel belangrijk vind.

7. Lacey uit The Program. Mijn favoriete personage uit The Program is zonder twijfel Lacey. Ondanks dat ze het programma heeft doorstaan, blijft ze toch behoorlijk rebels en probeert ze Sloane te helpen wanneer deze als nieuweling uit het programma komt. Alweer een duidelijk voorbeeld van echte vriendschap!

8. Amy uit Across the Universe. Ik vind Amy uit Across the Universe heel tof, omdat ze zich weet aan te passen aan een wereld die niet de hare is. Ik heb ook veel respect voor de relatie die ze heeft met haar ouders. Ze is uit liefde voor hen aan boord van ruimteschip Godspeed gegaan, en heeft hiervoor haar complete leven achter moeten laten.

9. Gaia uit Birthmarked. Gaia uit Birthmarked is een stoere chick die niet bang is om de regering en al haar regels in vraag te stellen. Maar wat voor mij vooral de doorslag geeft is het litteken op haar gezicht; Gaia is niet perfect. Bovendien is ze soms onzeker over zichzelf en haar uiterlijk, wat denk ik voor veel jongeren herkenbaar zal zijn.

10. Brooklynn uit The Pledge. Brooklynn is een jongensachtig meisje, stoer, zelfverzekerd en een tikje rebels. Hoewel ik het hoofdpersonage uit The Pledge vaak behoorlijk naïef vond, staat Brooklynn met beide benen op de grond en maakt ze een volwassen en zelfverzekerde indruk.

Het was een hele zoektocht, maar het is me gelukt! En ik ben hierbij tot de conclusie gekomen dat ik zelf misschien meer een rebelse sidekick in plaats van een hoofdpersonage ben ;) Met welke personages uit (dystopische) boeken identificeer jij je het beste?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s