Mijn Favoriete Fictieve Familie Tag

Deze tag heb ik de afgelopen weken een aantal keer voorbij zien komen op verschillende blogs (ik denk dat het begonnen is bij Mijn B.I.E.B. ) en ik kreeg meteen zin om mee te doen! Bij deze mijn samengestelde fictieve familie, met enkel personages uit het Dystopische genre. 

Moeder: Abigail Griffin uit The 100 (de tv serie, want de boeken heb ik nog niet gelezen). Ik denk dat Abigail een goede moeder is, omdat ze ontzettend slim en ambitieus is. Ze is bereid om moeilijke keuzes te maken en alles op te geven voor het geluk van Clarke en dat vind ik een zeer mooie eigenschap.

Vader: The man uit The Road. In The Road volgen we een vader en zoon in een apocalyptische wereld. Hoewel de wereld zoals hij was voorgoed heeft opgehouden te bestaan, doet de man er alles aan om te overleven met zijn zoontje. Hoewel ik hoop dat het niet zo ver zal komen met onze wereld, lijkt zo’n man die bereid is tot het uiterste te gaan me een goede vader.

Grote broer: Ben Parish uit The 5th Wave.  Hoewel ik Ben niet eens zo’n heel bijzonder personage vind, bewonder ik de manier waarop hij omgaat met de kleine Nugget. Hij heeft duidelijk goede grote-broer-kwaliteiten en ik denk dat ik zo’n zorgzame broer wel kan waarderen.

Jongere broer: Little Pete uit Gone. Ik vind dit autistische jongetje zo’n schatje! Ik ben wel wat bang dat we met de hele familie in de FAYZ belanden, maarja, met zoveel sterke helden in mijn familie kan ik dat vast wel aan :P

Grote zus: Katniss uit The Hunger Games. Katniss is iemand met verantwoordelijkheidsgevoel en bovendien echt een stoere chick. Ik denk dat het fijn is om zo’n sterke grote zus te hebben! Daarnaast lijkt het me een veilig gevoel te weten dat als ik ooit geselecteerd wordt voor The Hunger Games, zij zich voor mij zal opofferen.. ;)

Jongere zus: May uit The Selection. Naast Marlee is May mijn absolute favoriete personage in deze serie. En ik denk ook dat het leuk is om naast zo’n stoere, grote zus als Katniss een lief, schattig, vrolijk en enthousiast zusje als May te hebben. Beiden vullen elkaar aan (en kunnen misschien zelfs nog iets van elkaar leren..)

Opa: The Lighthouse Keeper uit The Forest of Hands and Teeth. Ik heb grote bewondering voor dit personage uit de dystopische zombietrilogie van Carrie Ryan. Hij heeft misschien geen naam, maar dat maakt hem niet minder belangrijk. Hij geeft Mary hoop en heeft daarnaast een belangrijke taak in zijn dorp. Ik zou wel zo’n sterke opa willen hebben, met of zonder naam!

Oma: Val uit Numbers. In de Numbers trilogie van Rachel Ward bewijst Val dat ze de perfecte oma is. Ze neemt de complete opvoeding van Adam voor haar rekening en is tot grootse opofferingen in staat ten dienste van zijn geluk.

BONUS neef of nicht: Christina uit Divergent. Ik zou Christina graag als nicht in de familie hebben, ze is altijd eerlijk – iets wat ik heel belangrijk vind – en daarnaast een stoere chick die altijd in is voor iets leuk. Ik voel een hoop gezellige meidenavondjes aankomen :)

Hoe ziet jouw favoriete fictieve familie eruit? 

Advertenties
Geplaatst in: TAG | Getagd:

Een gedachte over “Mijn Favoriete Fictieve Familie Tag

  1. nerdygeekyfanboy zegt:

    Dat lijkt me nou een hele mooie familie! :) Little Pete lijkt me wel lastig om als klein broertje te hebben, Astrid heeft het in ieder geval best moeilijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s