Boek: The Elite – Kiera Cass (The Selection #2)

Om te vieren dat in mei het vierde deel van The Selection serie verschijnt, ga ik deze maand de gehele serie herlezen en elke vrijdag een recensie online plaatsen.

Titel: The Elite
Auteur: Kiera Cass
Serie: The Selection
Jaar van verschijnen: 2013

Beoordeling: ★★★☆☆

The Elite is het vervolg op The Selection. Let op: als je het eerste deel in deze serie nog niet hebt gelezen, kan deze review spoilers bevatten.

“The Selection began with thirty-five girls.
Now with the group narrowed down to the six Elite, the competition to win Prince Maxon’s heart is fiercer than ever—and America is still struggling to decide where her heart truly lies. Is it with Maxon, who could make her life a fairy tale? Or with her first love, Aspen?
America is desperate for more time. But the rest of the Elite know exactly what they want—and America’s chance to choose is about to slip away..”

Ik vind het heerlijk om deze serie te herlezen en dat komt voornamelijk door de fenomenale schrijfstijl van Kiera Cass. De boeken zijn onmogelijk weg te leggen en slepen je helemaal mee in het verhaal van America Singer.

Eerlijk gezegd vind ik The Elite wel wat minder dan haar voorganger, vooral door het getwijfel van America. Dit personage kan me heel snel irriteren en ik vind dat ze wat vaker na moet denken, voordat ze haar kop in de wind gooit. Maar tegelijkertijd kan ik haar situatie ook wel enigszins begrijpen, want het lijkt me inderdaad heel moeilijk om de man waar jij van houdt (of in ieder geval verliefd op bent) openlijk te zien flirten/daten/zoenen met anderen.. Maarja, dan moet ze ook maar niet zoveel twijfelen ;) Team Maxon all the way!

Ik zie The Elite voornamelijk als een romantisch verhaal; de andere verhaallijnen (bijvoorbeeld over de rebellen) zijn maar matig uitgewerkt en ook op het gebied van world building ontbreken er veel details. Maar ondanks dat kan ik er toch enorm van genieten..

Deze serie vormt voor mij een voorbeeld van een wat lichtere, misschien meer toegankelijke, vorm van dystopia waarin romantiek centraal staat. Heerlijk voor tussendoor of voor de dystopia-beginneling ;)

De-Selectie De-Elite
Deze serie verscheen in het Nederlands
bij Unieboek | Het spectrum.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s