Boek: The Killables – Gemma Malley (The Killables #1)

Titel: The Killables
Auteur: Gemma Malley
Serie: The Killables
Jaar van verschijnen: 2012

Beoordeling: ★★★★☆

“Everyone accepted that people were different physically. But inside? Inside, they were different too. You just had to know how to tell, what to look for.
Evil has been eradicated. The City has been established. And citizens may only enter after having the ‘evil’ part of their brain removed.
They are labelled on the System according to how ‘good’ they are. If they show signs of the evil emerging, they are labelled a K – but no one knows quite what that means. Only that they disappear, never to be seen again…”

Ik ben groot fan van The Declaration serie van Gemma Malley en wilde dan ook zeer graag meer boeken van deze schrijfster lezen. Onlangs bestelde ik The Killables bij Awesomebooks en ik kon niet wachten om in dit boek te beginnen!

The Killables gaat over een samenleving waarin een computersysteem regeert en iedere inwoner een status toekent op basis van zijn/haar waarde voor de samenleving en de kans dat deze persoon beïnvloed wordt door het kwaad. De status van A is behoorlijk uniek en betekent dat je een modelburger bent. De status van B is gemiddeld en C is onder het gemiddelde. Maar voor de status van D moet je zeker uitkijken, wat dan heeft het kwaad grote kans om jou te beïnvloeden tot slechte daden. En dan is er nog de mysterieuze status K..

De schrijstijl van Gemma Malley is echt super goed; het was bijna onmogelijk het boek weg te leggen en ik werd van begin tot eind meegesleurd in het verhaal. En dit verhaal is bovendien zeer origineel.. Want het blijft niet alleen bij een computersysteem met de macht in handen – nee, het verhaal staat bol van intriges, plot twists, actie en romantiek (en helaas komt  ook hier weer een love triangle om de hoek kijken..)

Het enige minpuntje voor mij persoonlijk is dat de personages heel zwart-wit zijn. De één heel braaf en serieus, de ander constant rebels en tegendraads. Ik zou het fijn vinden mochten er iets meer nuances aangebracht worden, zowel in persoonlijkheden als emoties. Nu was het namelijk af en toe wel wat moeilijk om me met de personages te identificeren..

The-Killables-2

The Killables is een spannende page turner over een samenleving geregeerd door een computersysteem. Buiten de stad heeft het kwaad vrij spel, daarom mag hoofdpersonage Evie zichzelf gelukkig prijzen in deze stad te wonen. Of toch niet?! Tijdens het lezen zat ik voortdurend op het puntje van mijn stoel en ik ben na afloop direct begonnen in het vervolgboek.. Zeker een aanrader dus!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s