Dystopisch nieuws #1

Vanaf vandaag presenteer ik een nieuwe rubriek op Met het Oog op de Toekomst. In Dystopisch Nieuws zal ik korte dingetjes met jullie delen, die ik toevallig ben tegengekomen online. Het gaat hierbij om nieuwtjes die het misschien niet waard zijn om een hele blogpost aan te wijden, maar die ik wel graag de wereld in wil smijten! 

Mijn favoriete dystopische klassieker krijgt een tv-adaptatie
Afgelopen week zag ik een wel heel leuk nieuwtje voorbij komen op Facebook: er komt een televisieserie van Brave New World – één van mijn favoriete boeken aller tijden. Syfy en Amblin TV gaan samenwerken aan deze serie gebaseerd op het boek van Aldous Huxley. Ik ben ontzettend benieuwd naar deze serie en ik hoop dat het productieproces snel van start zal gaan.. Want ik kan echt niet wachten om deze serie te zien.

Always bring your towel!
Vandaag is het alweer 14 jaar geleden dat auteur Douglas Adams, vooral bekend van The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, overleed aan een hartaanval. Ik denk dat het belangrijk is om deze auteur niet te vergeten, aangezien hij ontzettend veel heeft betekend voor het science fiction genre. Bovendien zijn zijn boeken geniaal en zeker een aanrader voor eenieder die ze nog niet gelezen heeft. En ben jij ook zo’n fan van Adams? Vergeet dan niet om 25 mei een handdoek bij je te dragen als eerbetoon aan deze fantastische auteur op Towel Day!

The Girl With All The Gifts wordt verfilmd
Een recent dystopisch boek dat hoog op mijn TBR lijstje staat is The Girl With All The Gifts en nu las ik deze week dat ook van dit boek een filmadaptatie in de maak is. Het is al wat ouder nieuws, maar tot nu toe was het compleet langs me heengegaan.. In ieder geval een goede reden om het boek snel te gaan lezen!

Er is er één jarig, hoera, hoera!
Hoewel ik groot fan ben van The 5th Wave van Rick Yancey, vond ik het een beetje overdreven dat er deze maand de tweede verjaardag van dit boek gevierd werd. Persoonlijk gaat me dat toch net iets te ver.. Al zag de taart er wel behoorlijk lekker uit ;)

Release van The Heir
Afgelopen week, 5 mei om precies te zijn, is het nieuwe boek in The Selection serie verschenen. In The Heir volgen we niet langer America, maar haar dochter Eadlyn die door middel van een selectie op zoek gaat naar een prins. Deze maand is het trouwens The Selection maand hier op Met het Oog op de Toekomst; ik herlees alle delen en plaats iedere vrijdag een recensie online. Heb je de recensies van The Selection en The Elite al gelezen?

Tot zover mijn eerste nieuwspost. Ik zal deze rubriek niet met vaste tussenpozen plaatsen, maar  alleen wanneer ik weer wat noemenswaardige nieuwtjes verzameld heb. See you soon ;)

Advertenties

3 gedachtes over “Dystopisch nieuws #1

  1. nerdygeekyfanboy zegt:

    Wat leuk om al dat nieuws te lezen! :) Ik moet maar eens doorgaan met de boeken van Douglas Adams, heb tot nu toe de eerste twee delen gelezen in die serie. En die taart ziet er lekker uit, maar inderdaad wel wat overdreven haha :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s