Boek: The One – Kiera Cass (The Selection #3)

Om te vieren dat in mei het vierde deel van The Selection serie verschijnt, ga ik deze maand de gehele serie herlezen en elke vrijdag een recensie online plaatsen.

Titel: The One
Auteur: Kiera Cass
Serie: The Selection
Jaar van verschijnen: 2014

Beoordeling: ★★★☆☆ 

The One is het vervolg op The Selection en The Elite. Let op: als je deze boeken nog niet hebt gelezen, kan onderstaande review spoilers bevatten.

“The time has come for one winner to be crowned.
When she was chosen to compete in the Selection, America never dreamed she would find herself anywhere close to the crown—or to Prince Maxon’s heart. But as the end of the competition approaches, and the threats outside the palace walls grow more vicious, America realizes just how much she stands to lose—and how hard she’ll have to fight for the future she wants.”

Net als in de eerdere delen is ook in The One de schrijfstijl van Kiera Cass weer fantastisch. Ik heb het hele boek in één middagje gelezen, omdat het gewoon echt niet mogelijk was dit boek aan de kant te leggen..

Eerlijk gezegd vind ik The Selection serie wel een heel hoog zwijmelgehalte hebben. En het feit dat er steeds maar obstakels op het pad van Maxon en America komen maakt het er voor mij niet beter op. Bovendien maken ze voortdurend ruzie en werd ik wel een beetje moe van het constante getwijfel van America. Ik vind het eigenlijk ook behoorlijk egoïstisch dat ze de hele tijd twee jongens aan het lijntje houdt..

Nog steeds ben ik van mening dat de dystopische wereld wat diepgang mist. We horen steeds verhalen over rebellen, maar ik mis toch echt wat achtergrondinformatie. Oké ik weet dat er twee soorten rebellen zijn – Northern en Southern rebels – maar hier houdt het voor mij wel een beetje op. En dat vind ik persoonlijk zeer jammer.

Het einde vond ik trouwens heel erg voorspelbaar en tegelijkertijd zeer onbevredigend. Want hoe gaat het nu verder? Hoe gaat het toekomstige Illéa vorm krijgen?

Deze review klinkt misschien wat kritisch, maar tegelijkertijd vind ik deze serie heerlijk om te lezen. The Selection serie is misschien geen hoogstaande literatuur die de geschiedenis in zal gaan, maar is desondanks zeker de moeite waard. Een heerlijk liefdesverhaal om te lezen in het zonnetje!

De-Selectie De-Elite De-One
Deze serie verscheen in het 
Nederlands bij Unieboek | 
Het Spectrum.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s