Boek: The Forest of Hands and Teeth – Carrie Ryan (The Forest of Hands and Teeth #1)

Titel: The Forest of Hands and Teeth
Auteur: Carry Ryan
Serie: The Forest of Hands and Teeth
Jaar van verschijnen: 2009

Beoordeling: ★★★★☆

“In Mary’s world there are simple truths. The Sisterhood always knows best. The Guardians will protect and serve. The Unconsecrated will never relent. And you must always mind the fence that surrounds the village; the fence that protects the village from the Forest of Hands and Teeth. But, slowly, Mary’s truths are failing her. She’s learning things she never wanted to know about the Sisterhood and its secrets, and the Guardians and their power, and about the Unconsecrated and their relentlessness. When the fence is breached and her world is thrown into chaos, she must choose between her village and her future—between the one she loves and the one who loves her. And she must face the truth about the Forest of Hands and Teeth. Could there be life outside a world surrounded in so much death?”

Ik vond The Forest of Hands and Teeth een super tof boek, vooral omdat het zo anders is dan de dystopische boeken die ik tot nu toe gelezen heb. Misschien komt het doordat ik nog maar weinig zombieverhalen gelezen heb, maar dit verhaal heeft me echt compleet weggeblazen.

The-Forest-Of-Hands-And-Teeth-2
De schrijfstijl is heerlijk, maar eerlijk gezegd vond ik het hoofdpersonage Mary wat minder leuk. Ze komt behoorlijk egoïstisch en onvolwassen over, dit maakte het voor mij moeilijk om me met haar te identificeren. Maar het boek kent een heleboel toffe bijpersonages, die mijn gebrek aan identificatie met het hoofdpersonage meer dan goed wisten te maken! En ergens vind ik Mary ook wel weer een stoere chick – ze heeft geen man nodig om haar te redden en ze wil haar eigen dromen koste wat het kost waarmaken. Daar moet je toch ook wel bewondering voor hebben..

De wereld waarin Mary leeft is angstaanjagend. De ‘Unconsecrated’, oftewel de zombies, beheersen de wereld buiten the fence. En deze wereld is meesterlijk beschreven; ik kon het allemaal zo voor me zien – en was stiekem zelfs een beetje bang toen ik ging slapen..

Al met al heb ik genoten van The Forest of Hands and Teeth. Het verhaal was ontzettend origineel, griezelig en bevatte veel onverwachte plot twists.Het einde vond ik persoonlijk erg goed en realistisch en ik ben nu super benieuwd naar het volgende deel in deze serie! Want hoe zal het verder gaan met Mary?!

De-Klauwen-van-het-WoudLees je liever in het Nederlands? 
Bij The House of Books verscheen dit boek van Carrie Ryan
als De Klauwen van het Woud.
Advertenties

2 gedachtes over “Boek: The Forest of Hands and Teeth – Carrie Ryan (The Forest of Hands and Teeth #1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s