Goodreads Tag

Ik ben verslaafd aan Goodreads! Ik update altijd welke boeken ik lees, voeg interessante quotes toe bij leesupdates, doe mee aan de reading challenge en ben lid van verschillende groepen. Vandaag vul ik daarom de Goodreads tag in, eerder gezien bij Tea Time Books en Oh My Book

1. What was the last book you marked as ‘Read’?

Ik heb gisteravond het boek Idols van Margaret Stohl uitgelezen. Eerlijk gezegd vond ik het echt totaal geen goed boek, en ik ben dan ook super blij dat ik het uit heb!

2. What are you ‘currently reading’?

Momenteel lees ik All Our Yesterdays van Cristin Terrill. Ik ben nog maar net begonnen, dus kan er nog weinig over zeggen..

3. What was the last book you marked as ‘to-read’?

The Young World door Chris Weitz. Ik denk dat ik dit boek ergens op een blog ben tegengekomen – weet helaas niet meer welke – en de synopsis klinkt erg interessant. Het doet me een beetje denken aan de Gone serie van Michael Grant, een serie waar ik groot fan van ben :D

4. What book do you plan to read next?

Ik twijfel nog een beetje welk boek ik hierna zal gaan lezen. Het wordt ofwel What’s Left of Me van Kat Zhang ofwel Virus van Mirjam Mous ofwel The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood. Ik plan nooit van te voren welk boek ik ga lezen, dus ik zal wel zien waar ik binnenkort zin in heb..

5. Do you use the star rating system?

Ik maak zeker gebruik van het sterrensysteem, maar ik merk van mezelf dat ik hierin vaak wat overenthousiast ben. Als ik een boek net uit heb, open ik meteen de goodreads app op mijn smartphone en ken ik een aantal sterren toe. Vaak realiseer ik me later, als ik een review schrijf, dat ik het aantal sterren toch een beetje te hoog heb gezet..

6. Are you doing a 2015 Reading Challenge?

De afgelopen twee jaar heb ik mijn reading challenge van 100 boeken gemakkelijk gehaald, maar toch heb ik ervoor gekozen om dit jaar een stapje terug te zetten en te streven naar 75 boeken. De eerste – en belangrijkste – reden hiervoor is dat ik aan het afstuderen ben, en dat kost nou eenmaal veel tijd. Maar daarnaast ben ik van plan om dit jaar ook een groot aantal series te herlezen en rereads tellen niet mee voor de challenge. Ik heb wel een speciale boekenplank aangemaakt getiteld rereads-215, zodat ik aan het einde van het jaar gemakkelijk kan optellen hoeveel boeken ik in totaal gelezen heb!

7. Do you have a wishlist?

Ik heb een hele grote wishlist van boeken die ik nog wil kopen, ingedeeld in ‘boeken die series in mijn kast compleet maken’, ‘boeken die ik nog wil lezen’ en ‘boeken die ik al gelezen heb maar nog wil kopen’. Deze wishlist staat echter niet op Goodreads, maar is gewoon een superlang word document ^^

8. What book do you want to buy next?

Er zijn een hele hoop boeken die ik graag nog wil kopen, maar ik wacht eerst mijn verjaardag volgende maand nog even af! (+ ik heb vorige week nog een bestelling gedaan bij Awesomebooks, dus voorlopig heb ik weer leesvoer genoeg..)

9. Do you have any favorite quotes? Would you like to share a few?

Ik heb een hele lijst aan favoriete quotes en ik probeer altijd bij elk boek dat ik lees mooie quotes te verzamelen (ik doe dat via de leesupdates bij goodreads). Hieronder een impressie van mijn all time favorites!

10. Who are your favorite authors?

Dit vind ik echt een enorm moeilijke vraag. Mijn favoriete boek aller tijden is Veronika besluit te sterven van Paulo Coelho, maar de rest van zijn boeken spreken me toch minder aan. Daarnaast ben ik gek op Harry Mulisch en Arthur Japin.
Als we kijken naar het dystopische genre dan ben ik fan van Gemma Malley – door haar originele plots, Michael Grant – door de fantastische Gone serie, Kiera Cass – door haar meeslepende schrijfstijl, Lauren Oliver – door de Delirium serie en Veronica Roth – door het creëren van de wereld van Divergent. O en niet te vergeten Aldous Huxley door het schrijven van Brave New World!

11. Have you joined any groups?

Ik ben lid van redelijk veel groepen op Goodreads. Het is niet zo dat ik mega actief ben – zeker niet op het gebied van chatten – maar ik doe graag mee met challenges en vind het erg leuk om aanbevelingen te krijgen van andere lezers. Mijn huidige groepen zijn:
– Jonge Nederlandse Lezers
– The YA Dystopian Book Club
– Leesmarathon
– We ♥ YA Books!
– De Books & Kisses Read-A-Thon
– Dystopia Land
– Dystopian Society

Tot zover deze tag. Voel je vrij hem over te nemen en als je het leuk vind mag je me ook altijd toevoegen op Goodreads! :)

Advertenties
Geplaatst in: TAG | Getagd:

2 gedachtes over “Goodreads Tag

  1. mypinkfairytale zegt:

    Ik ben dol op Goodreads! Ik kan echt niet zonder, anders zou ik echt het overzicht verliezen. Ik vind deze tag erg leuk om te lezen, omdat je dan steeds meer leuke boeken aan je TBR lijstje kan toevoegen. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s