Revolution: een wereld zonder elektriciteit

De afgelopen weken heb ik het eerste seizoen van Revolution gezien en ik ben meteen fan! Het verhaal spreekt me ontzettend aan; hoe zou de wereld eruit zien als we opeens zonder elektriciteit verder moeten? Nou, zo dus! Ik weet dat deze serie na twee seizoenen is gecanceld, maar ik durf niet te googlen waarom – ik ben te bang om spoilers tegen te komen. Ik weet dus niet of het tweede seizoen een afgerond einde heeft of niet, aangezien ik daar zelf nog niet ben aanbeland. Maar zeker het eerste seizoen is een grote aanrader!

Titel: Revolution
Acteurs: Billy Burke, Tracy Spiridakos, Giancarlo Exposito, Zak Orth, David Lyons, Elizabeth Mitchell, JD Pardo, Daniella Alonso.
Jaar: 2012-2014

Beoordeling: ★★★★★

Fifteen years after a permanent global blackout, a group of revolutionaries seeks to drive out an occupying force posing as the United States Government.

 

Ik vind het verhaal van Revolution heel realistisch, het zou toch zomaar kunnen gebeuren dat de wereld zonder elektriciteit komt te zitten? Het is heel grappig hoe er geknipoogd wordt naar de manier waarop we tegenwoordig voor alles op elektriciteit en vooral op het internet vertrouwen. Het zette me trouwens ook meteen aan het nadenken; zijn we soms niet té afhankelijk van al deze apparaten?

Revolution is ontzettend spannend om naar te kijken. Het verhaal heeft veel vaart, bevat veel actie en is erg onvoorspelbaar. Omdat munitie verboden is voor de ‘gewone’ burger, wordt er gevochten met zwaarden en pijl en boog. Dat maakt het allemaal net ietsje spectaculairder.. En het feit dat de wereld zo groen is geeft een heel bijzondere sfeer.

Er zijn ook veel toffe personages, zelf ben ik bijvoorbeeld fan van Charlie, Maddie en Aaron. Aaron was vroeger – voor the blackout – een hoge pief bij Google. Ik vind het heel grappig dat hij dan aan Charlie moet uitleggen wat Google eigenlijk was. Wat ook erg tof is, is dat je de verschillende personages beter leert kennen aan de hand van flashbacks naar hun leven van voor the blackout. Hierdoor kun je de personages goed begrijpen en leef je mee met hun situatie.

De toffe personages, het onvoorspelbare verhaal en de bijzondere sfeer van een wereld zonder elektriciteit hebben me helemaal overtuigd. Oftewel mijn conclusie: Ik ga heel snel door met seizoen twee! 

Advertenties

7 gedachtes over “Revolution: een wereld zonder elektriciteit

 1. mypinkfairytale zegt:

  Het lijkt mij ook een hele leuke serie! Wat balen dat hij na twee seizoenen gecancelled is. Dat weerhoudt mij er een beetje van om te gaan kijken, omdat ik dan inderdaad bang ben voor een open einde.

  • Marcia zegt:

   Ja, ik vond het ook jammer om bij aflevering 1 al meteen te weten dat de serie na twee seizoenen gecanceld is.. Maar ik ben toch erg blij dat ik eraan begonnen ben!

 2. saskiapeeters zegt:

  Het is echt een geweldige show en ik was zo boos toen het gecanceld werd want er zat een goed verhaal in! Maar ja, tegenwoordig rekken ze liever veel te lang lopende (suffe) shows dan dat ze door gaan met de spanende.

   • saskiapeeters zegt:

    Helaas is het een open einde. Ze hebben een heel seizoen naar het derde seizoen toegewerkt en ons achter gelaten met lege handen. Er komen wel stripboeken uit met het vervolg heb ik gelezen

 3. Jessica zegt:

  De serie is gecanceld omdat het tweede seizoen een te groot deel aan kijkers had ingeleverd en de kijkcijfers dus erg laag waren. Het heeft inderdaad een open einde, maar toen ik dat hoorde ben ik gestopt met kijken. Wel gaat het verder als digitaal stripboek zodat het een afgerond einde zal krijgen. Ik heb echter gehoord dat het niet veel voorstelt.

  • Marcia zegt:

   Omdat ik seizoen 1 zo tof vond, heb ik besloten om het tweede seizoen – ondanks het open einde – toch maar een kans te geven! Ik ben persoonlijk niet zo’n fan van stripboeken, maar ik zal het proberen.. Als ik er niet teveel van verwacht kan ik er hopelijk toch wel van genieten^^

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s