10x boeken die zo dik zijn, dat ik ze liever oversla

Ook deze week doe ik mee met de TTT van Zon en Maan.  Ik laat me persoonlijk niet snel afschrikken door een dikke pil, maar er zijn een aantal dystopische boeken die ik graag al had gelezen maar waarbij ik het aantal pagina’s toch enigszins afschrikwekkend vind..

1. Under the Dome.
Dit boek van Stephen King staat al heel lang op mijn to be read lijstje en ik heb hem zelfs een keertje meegenomen uit de bieb. Maar ik zal eerlijk zijn – die enormheid aan pagina’s met ook nog eens een heel klein lettertype heeft me toch wat afgeschrokken.. Misschien moet ik maar gewoon de televisieserie kijken en deze dikke pil overslaan?!

2. The Passage
The Passage van Justin Cronin telt 766 pagina’s en ook de vervolgdelen hebben ongeveer deze dikte. Dit in combinatie met een cover die me eerlijk gezegd niet zo aanspreekt, maakt het voor mij moeilijk om in deze serie te beginnen. Bovendien heb ik helaas ook een heleboel negatieve reviews gelezen, wat de drempel toch net weer wat hoger maakt..

3. Dune.
Deze science fiction klassieker wil ik eigenlijk heel graag lezen. Dune van Frank Herbert telt rond de 600 pagina’s, wat me op zich nog behoorlijk meevalt. Maar mijn probleem is dat ik een echte binge reader ben, waardoor ik altijd een serie helemaal van begin tot eind lees – aan één stuk door. Dit houdt me tegen om aan de Dune serie te beginnen, want met een serie van acht boeken ben ik wel heel lang zoet ;)

4. 11/22/63.
Nog een Stephen King boek op de lijst. Ik vind van mezelf dat ik veel te weinig boeken van deze man gelezen heb, dus daar moet nodig eens verandering in komen. Het verhaal van 11/22/63 spreekt me behoorlijk aan, maar telt maarliefst 849 pagina’s. Dat is niet zomaar een luchtig boekje voor tussendoor, daar moet ik echt eens tijd voor maken!

5. …. ?!

Dit is de eerste keer dat het me niet gelukt is om tot tien boeken te komen.. Dit komt enerzijds om dat ik veel YA boeken lees – en die zijn meestal niet zo dik – en anderzijds omdat ik dikke boeken lezen ook weer niet zó erg vind.

Welke (dystopische) boeken vind jij stiekem te dik om aan te beginnen?

Advertenties

3 gedachtes over “10x boeken die zo dik zijn, dat ik ze liever oversla

  1. mypinkfairytale zegt:

    Haha, heel herkenbaar! Het is toch altijd een ‘grote stap’ om in zo’n dik boek te beginnen, omdat je weet dat je er waarschijnlijk wel een tijdje mee bezig bent.

  2. La Fille Lisant zegt:

    Ik ken het niet vol maken van een lijstje… Ik had 2 weken niet meegedaan en toen ik eindelijk weer meedeed kreeg ik hem niet vol, ik ben blij dat ik deze wel weer vol heb gekregen.

  3. Daenelia zegt:

    Geen een. Toen ik nog 3 boeken per week las, kon het me niet dik genoeg zijn. Niet alle dikke boeken zijn goed, natuurlijk. Maar wel lekker als je er helemaal in zit en er nog 300 pagina’s te gaan zijn. Heerlijk. Grappig, ik keek gisteren in de boekenkast en zag de dikke pocket van Pillars of the Earth staan en wilde hem eigenlijk weer eens gaan herlezen. Moet ik maar eens doen. En Dune bén ik juist aan het herlezen :) Fijn. Leve de dikke boeken en lange series! (Of bundelingen van korte verhalen, ook fijn.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s