Boek: Prized – Caragh O’Brien (Birthmarked #2)

Titel: Prized
Auteur: Caragh O’Brien
Serie: Birthmarked
Jaar van verschijnen: 2011
Beoordeling: ★★★☆☆

Prized is het vervolg op Birthmarked. Let op: als je het eerste deel in deze serie nog niet hebt gelezen, kan deze review spoilers bevatten..

“Striking out into the wasteland with nothing but her baby sister, a handful of supplies, and a rumor to guide her, sixteen-year-old midwife Gaia Stone survives, only to be captured by the people of Sylum, a dystopian society where women rule the men who drastically outnumber them, and a kiss is a crime. In order to see her sister again, Gaia must submit to their strict social code and the oppressive rules of Matrarc Olivia. Meanwhile, two brothers claim her attention as they attempt to understand the environmental trap that keeps the people of Sylum captive, and suddenly Gaia must contend with the exciting, uncomfortable, and altogether new feeling of being desired. But when someone from her past shows up, Gaia discovers that survival alone is not enough and that justice requires sacrifice.”

Na het lezen van Birthmarked was ik ontzettend benieuwd naar het vervolg. Niet alleen omdat ik het boek super goed vond, maar zeker ook door het open einde.. Hoe zou het verder gaan met Gaia? Zal het haar lukken The Dead Forest te vinden? Maar ik moet eerlijk zijn; Prized is me behoorlijk tegengevallen. Ik vond het erg jammer dat het boek zich niet langer afspeelde in en rondom de Enclave, maar dat het zich verplaatste naar een hele nieuwe omgeving.  Hoewel de world building nog altijd zeer goed is, vind ik deze nieuwe locatie gewoon veel minder leuk.. Dit in combinatie met het feit dat dit boek vooral rond romantiek (en help! een love triangle!) draait, maakt het boek veel minder spannend dan Birthmarked. En waar in het eerste deel vaak de nadruk wordt gelegd op het litteken van ons hoofdpersonage Gaia en de manier waarop dit haar persoonlijkheid heeft gevormd, wordt het litteken in dit tweede deel nauwelijks genoemd. Sterker nog, alle mannen van Sylum liggen meteen aan haar voeten. Met zo’n groot en opvallend litteken vind ik dat toch wel bijzonder – ja ze heeft een sterke, aantrekkelijke persoonlijkheid, maar die mannen hoeven haar niet eens te leren kennen om daar achter te komen.. Al met al vond ik Prized oké. De schrijfstijl was nog steeds erg goed en ik vind Gaia nog altijd een tof hoofdpersonage. Bovendien komen er een aantal leuke nieuwe personages bij. Wel vind ik het jammer dat de nadruk vooral op romantiek ligt en dat er maar weinig actie bij het verhaal komt kijken.. Hopelijk is dit slechts een stilte voor de storm en zal het laatste deel in de Birthmarked serie weer vol met actie zitten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s