Boek: The Prince & The Guard – Kiera Cass (The Selection #0.5, #2.5)

Om te vieren dat in mei het vierde deel van The Selection serie verschijnt, ga ik deze maand de gehele serie herlezen en elke vrijdag een recensie online plaatsen.

Titel: The Prince & The Guard (The Selection Stories)
Auteur: Kiera Cass
Serie: The Selection
Jaar van verschijnen: 2014

Beoordeling: ★★★★☆ 

The Prince & The Guard zijn twee korte novellas bij The Selection serie. Let op: als je nog niet alle boeken in deze serie hebt gelezen, dan zou het kunnen dat onderstaande review spoilers bevat.

“Before America arrived at the palace to compete in the Selection, there was another girl in Prince Maxon’s life. The Prince opens the week before the Selection begins and follows Maxon through the first day of the competition.

Raised as a Six, Aspen Leger never dreamed that he would find himself living in the palace as a member of the royal guard. In The Guard, readers get an inside look at Aspen’s life within the palace walls—and the truth about a guard’s world that America will never know. “

Tijdens het lezen van The Selection, The Elite en The One heb ik altijd een beetje een haat-liefde verhouding gehad met America. Hoewel ik sommige keuzes van haar begrijp, vind ik haar getwijfel ontzettend irritant. Bovendien heb ik me altijd afgevraagd wat die mannen nou precies in haar zien.. Hoog tijd om daar achter te komen in The Prince & The Guard!

The Prince is geschreven uit het perspectief van Maxon. Ik vind het erg tof om te lezen hoe hij zich voorbereid op de selectie en ook de relatie met zijn vader wordt goed in de verf gezet. Het moment dat hij en America elkaar voor het eerst ontmoeten is zo mogelijk nog grappiger vanuit het perspectief van Maxon, dan vanuit het perspectief van America. Toch begrijp ik nog steeds niet helemaal waarom hij vanaf dag 1 smoorverliefd is op deze dame – ik heb iets meer toelichting gekregen, maar ik vind alsnog dat de verliefdheid wel heel snel begint..

In The Guard lezen we vervolgens vanuit het perspectief van Aspen, die op het kasteel er alles aan doet om ‘zijn meisje’ te beschermen. Helaas moet hij gedurende dit verhaal de waarheid onder ogen komen, America is niet langer verliefd op hem..

Eigenlijk lezen we in The Prince & The Guard niets wat we nog niets wisten, maar toch zijn deze nieuwe perspectieven verfrissend en grappig. Het zijn twee korte verhalen waardoor je Maxon en Aspen net iets beter leert kennen; en ook de extra bonus content is zeer tof. Zeker een leuke toevoeging voor fans van The Selection!

Deze serie verscheen in het Nederlands bij Unieboek | Het Spectrum.
De-Selectie De-EliteDe-OneDe-PrinsesDe-prins-en-de-lijfwacht Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s