To Be Read: Zombieboeken

Sinds het lezen van The Forest of Hands and Teethwat ik echt een super goede serie vond, ben ik nieuwsgierig geworden naar boeken binnen het zombiegenre. Vroeger dacht ik dat dit niets voor mij was, maar Carrie Ryan heeft me van het tegendeel weten te overtuigen! Als gevolg hiervan hebben onderstaande dystopische zombieboeken  een plekje op mijn to be read lijstje veroverd.

Stung – Bethany Wiggins
There is no cure for being stung.
Fiona doesn’t remember going to sleep. But when she opens her eyes, she discovers her entire world has been altered—her house is abandoned and broken, and the entire neighborhood is barren and dead. Even stranger is the tattoo on her right hand—a black oval with five marks on either side—that she doesn’t remember getting but somehow knows she must cover at any cost. She’s right.
Those bearing the tattoo have turned into mindless, violent beasts that roam the streets and sewers, preying upon the unbranded while a select few live protected inside a fortress-like wall, their lives devoted to rebuilding society and killing all who bear the mark.
Now Fiona has awakened branded, alone—and on the wrong side of the wall.”

Ik heb super veel goede verhalen gehoord over deze serie van Bethany Wiggins. Ook vind ik de cover erg mooi! Maar vooral het idee dat het hoofdpersonage zelf – misschien – in een zombie zal veranderen spreekt me erg aan. Ik heb zo’n vermoeden dat Fiona Stung wel zal overleven, maar ik ga het zeer binnenkort ontdekken..

Enclave – Ann Aguirre
“New York City has been decimated by war and plague, and most of civilization has migrated to underground enclaves, where life expectancy is no more than the early 20’s. When Deuce turns 15, she takes on her role as a Huntress, and is paired with Fade, a teenage Hunter who lived Topside as a young boy. When she and Fade discover that the neighboring enclave has been decimated by the tunnel monsters–or Freaks–who seem to be growing more organized, the elders refuse to listen to warnings. And when Deuce and Fade are exiled from the enclave, the girl born in darkness must survive in daylight–guided by Fade’s long-ago memories–in the ruins of a city whose population has dwindled to a few dangerous gangs.”

Ook dit boek heb ik – hoe oppervlakkig dat ook klinkt – voornamelijk uitgekozen door de cover. Het ziet eruit als een stoer boek; een boek vol actie en avontuur. Aangezien het hoofdpersonage een 15 jarig meisje is ben ik stiekem wel een klein beetje bang dat het boek aan de kinderachtige kant zal zijn – en dat weerhoudt me ervan Enclave aan te schaffen. Misschien eens kijken of het boek in de bieb aanwezig is ;)

Feed – Mira Grant
“The year was 2014. We had cured cancer. We had beaten the common cold. But in doing so we created something new, something terrible that no one could stop.
The infection spread, virus blocks taking over bodies and minds with one, unstoppable command: FEED. Now, twenty years after the Rising, bloggers Georgia and Shaun Mason are on the trail of the biggest story of their lives – the dark conspiracy behind the infected.
The truth will get out, even if it kills them.”

De hoofdrolspelers in dit boek zijn twee bloggers; hoe cool is dat?! Dat is denk ik de voornaamste reden waarom ik dit boek wil lezen. Ik vind het een tof idee dat twee jonge mensen zombies achterna zitten om zo hun blogs met spannende verhalen te kunnen vullen. Sommige mensen hebben wel heel veel over voor hun blog… Ik heb onlangs op het punt gestaan om dit boek te bestellen, maar na het lezen van de eerste paar pagina’s raakte ik toch weer een beetje aan het twijfelen. Volgende keer ga ik Feed gewoon kopen; het is tijd dat ik ook eens wat over heb voor mijn blog ^^

Rot & Ruin – Jonathan Maberry
“In the zombie-infested, post-apocalyptic America where Benny Imura lives, every teenager must find a job by the time they turn fifteen or get their rations cut in half. Benny doesn’t want to apprentice as a zombie hunter with his boring older brother Tom, but he has no choice. He expects a tedious job whacking zoms for cash, but what he gets is a vocation that will teach him what it means to be human.”

Van dit boek vind ik de cover persoonlijk helemaal niet zo uitnodigend, maar het zijn de vele lovende recensies die me ertoe overgehaald hebben om Rot & Ruin op mijn to be read lijstje te plaatsen. In diverse reviews heb ik gelezen dat dit ‘het beste zombieboek ooit is’, waardoor ik toch wel hoge verwachtingen heb gekregen.. Ik ben dan ook zeer benieuwd of Jonathan Maberry deze verwachtingen waar kan maken!

The Other Life – Susanne Winnacker
“3 years, 1 month, 1 week and 6 days since I’d seen daylight. One-fifth of my life. 98,409,602 seconds since the heavy, steel door had fallen shut and sealed us off from the world.
Sherry has lived with her family in a sealed bunker since things went wrong up above. But when they run out of food, Sherry and her dad must venture outside. There they find a world of devastation, desolation…and the Weepers: savage, mutant killers.
When Sherry’s dad is snatched, she joins forces with gorgeous but troubled Joshua – an Avenger, determined to destroy the Weepers.
But can Sherry keep her family and Joshua safe, when his desire for vengeance threatens them all?”

Ik ben gek op dystopische boeken waarin de personages afgesloten leven van de rest van de wereld. Zeker het moment waarop ze dan voor het eerst weer voet zetten in de ‘echte wereld’ – in dit geval de wereld buiten de bunker – vind ik altijd heel tof. Ik kijk er dan ook erg naar uit om The Other Life te lezen.

In the After – Demitria Lunetta
“They hear the most silent of footsteps.
They are faster than anything you’ve ever seen.
And They won’t stop chasing you…until you are dead.
Amy is watching TV when it happens, when the world is attacked by Them. These vile creatures are rapidly devouring mankind. Most of the population is overtaken, but Amy manages to escape—and even rescue “Baby,” a toddler left behind in the chaos. Marooned in Amy’s house, the girls do everything they can to survive—and avoid Them at all costs.
After years of hiding, they are miraculously rescued and taken to New Hope, a colony of survivors living in a former government research compound. While at first the colony seems like a dream with plenty of food, safety, and shelter, New Hope slowly reveals that it is far from ideal. And Amy soon realizes that unless things change, she’ll lose Baby—and much more.”

In the After is het eerste deel van een duologie van Demitria Lunetta. Over deze serie heb ik ontzettend veel goeds gelezen op voornamelijk Engelstalige boekenblogs. Ik wil heel graag zelf ontdekken waar deze hele hype nu eigenlijk over gaat – en bovendien heb ik graag boeken met mooie covers in mijn kast.. Hoog tijd om deze serie aan te kopen dus en te lezen ;)

Welke (dystopische) zombieboeken raad jij mij aan?

Advertenties

6 gedachtes over “To Be Read: Zombieboeken

 1. La Fille Lisant zegt:

  Wat een leuk rijtje, ik ben erg benieuwd naar die boeken! Ik wil ook nog heel graag ”Warm Bodies” lezen en ik ken ook nog ”White Rabbit Chronicles” van Gena Showalter en die vind ik erg goed, echt een aanrader. Ik kan nu niet echt zombie boeken meer bedenken maar ze lijken me echt super leuk.

  • Marcia zegt:

   O ja, Warm Bodies staat ook nog ongelezen in mijn kast.. Van White Rabbit Chronicles heb ik nog nooit gehoord, maar ik ga het meteen op Goodreads opzoeken. Bedankt voor de tip!

 2. Daenelia zegt:

  Zombie-boeken vind ik dan weer minder. Maar wat nu al een klassieker is: World War Z. Zombies vind ik interessanter in films dan in boeken. Darren Shan heeft ook een zombie-boekenreeks geschreven: Zom-B. En.. er is een boek: zombie survival guide. Geen idee of dat nog leverbaar is. Het is geschreven als een handboek om een zombie-epidemie te overleven. Volgens mijn vriend ook heel goed. Maar het is natuurlijk geen doorlopend fictief verhaal.

  • Marcia zegt:

   Helemaal vergeten om World War Z op mijn to read lijstje te zetten! Bedankt om me te helpen herinneren ;) Ik denk dat ik zelf liever lees over zombies, dat is toch net iets minder eng dan in films haha..

 3. Irene zegt:

  Mortality van Kellie Sheridan was mijn eerste zombie boek, en heeft mij weten te overtuigen dat zombie boeken best goed kunnen zijn.. Een aantal van de bovenstaande boeken ken ik, maar ik heb ze geen van alle gelezen. Ik ben er wel benieuwd naar!

  Groetjes Irene

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s