Populariteitsgolven van dystopia

Volgens Goodreads worden er  sinds ongeveer 2008 steeds meer boeken gecategoriseerd als dystopisch. Vandaag wil ik daarom een toffe infographic met jullie delen (al bestaat de kans dat jullie deze al gezien hebben, aangezien hij dateert uit 2012..) 

De infographic behandelt de verschillende populariteitsgolven van het dystopische genre in het verleden. Van de klassiekers uit de jaren 1930-1960 heb ik er drie gelezen, namelijk Brave New World1984 en A Clockwork OrangeFahrenheit 451 staat al een behoorlijke tijd op mijn to be read lijstje, aangezien ik erg nieuwsgierig ben naar dit boek!

Als we kijken naar de klassiekers uit de Second Wave, dan heb ik enkel maar The Handmaid’s Tale gelezen. Dit boek heb ik trouwens wel heel recent gelezen – de afgelopen week namelijk  – en de recensie zal dan ook deze week nog online komen! Van de andere boeken uit deze golf staan The Children of Men en Never Let Me Go op mijn to be read lijstje.

Tot slot besteedt de infographic aandacht aan de Young Adult explosie binnen het dystopische genre. De boeken die hier genoemd worden heb ik allemaal gelezen – recensies staan echter (nog) niet online, aangezien ik deze boeken las lang voordat ik deze blog begon. Maar wanneer ik de series ga herlezen zal ik ook deze populaire dystopia van een recensie voorzien op Met het Oog op de Toekomst.

Welke boeken uit deze infographic heb jij gelezen? En welke staan nog op je to be read lijstje?

Advertenties

4 gedachtes over “Populariteitsgolven van dystopia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s