Boek: Icons – Margaret Stohl (Icons #1)

 Titel: Icons
Auteur: Margaret Stohl
Serie: Icons
Jaar van verschijnen: 2013

Beoordeling: ★★☆☆☆

Your heart beats only with their permission.
Everything changed on The Day. The day the windows shattered. The day the power stopped. The day Dol’s family dropped dead. The day Earth lost a war it didn’t know it was fighting.
Since then, Dol has lived a simple life in the countryside — safe from the shadow of the Icon and its terrifying power. Hiding from the one truth she can’t avoid. She’s different. She survived. Why?”

Ik had me verheugd op Icons, gewoon omdat ik zin had om een dystopisch boek met een paranormaal tintje te lezen. De cover vind ik bovendien heel mooi en ook de synopsis sprak me aan. Helaas moet ik toegeven dat ik niet zo heel erg heb genoten van dit boek..
Allereerst blijft het verhaal gewoon heel vaag. Het lukt me niet om de wereld waarin Dolly leeft te visualiseren – daarvoor blijven te veel van mijn vragen onbeantwoord. Wat is er precies gebeurd op The Day? Wat doen de Icons eigenlijk? Wie zijn de Lords? En zo kan ik nog wel even doorgaan..

Ook voel ik totaal niet mee met de personages; ik kan me totaal niet met hen identificeren. Daar komt bij dat de onderlinge relaties van de personages maar weinig uitgediept worden, romantiek ontstaat – zoals vaker in YA boeken – uit liefde op het eerste gezicht. En dan komt er ook nog een love triangle om de hoek kijken..

Wat ik wel heel tof vind is dat er na ieder hoofdstuk een email of bijvoorbeeld een flyer van de rebellen met de lezer gedeeld wordt. Hoewel dit inhoudelijk weinig toevoegt aan het verhaal, is het zeer mooi vormgegeven en geeft het net een beetje extra. En het feit dat Doc vernoemd is naar zoveel fantastische SF/Dystopia auteurs  vind ik ook heel leuk! Alleen jammer dat Icons zelf nergens het niveau van deze auteurs weet te halen..

De schrijfstijl vind ik wel goed. Ondanks dat het verhaal me niet zo aansprak, heb ik het boek toch snel en met plezier kunnen lezen. En dit is één van de redenen dat ik het vervolg zeker nog ga lezen; het boek leest gemakkelijk en ik hoop toch echt een antwoord op mijn vele vragen te vinden ;)

Conclusie: Ik zou Icons niet aanraden. Het verhaal blijft vaag en de personages zijn niet erg likeable. Maar als je toch zin hebt om paranormale dystopia te lezen, kijk dan even hier voor tips! :)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s