10x mijn favoriete gele/oranje boeken

Het is weer donderdag en dat betekent dat het tijd is voor de TTT van Zon en Maan! Vandaag toon ik jullie mijn favoriete dystopische boeken met een gele/oranje cover. Kijken jullie mee? 

1. The 5th Wave – Rick Yancey
Met stip op 1 staat natuurlijk The Fitfh Wave van Rick Yancey! Ik kijk ontzettend uit naar de release van het derde boek, maar deze is helaas uitgesteld naar mei 2016.. Dan eerst maar wachten op de film ;)

2. All Our Yesterdays – Cristin Terrill
Dit boek over tijdreizen vond ik echt een fantastische page turner. Het verhaal was onvoorspelbaar en behoorlijk spannend. De personages zijn erg leuk en de gevoelens en emoties kwamen zeer echt over. All Our Yesterdays is bovendien een standalone wat ook heel fijn is voor een keer!

   

3. The Killables – Gemma Malley
Ook van The Killables heb ik ontzettend genoten. Dit boek gaat over een dystopische samenleving die geregeerd wordt door een computersysteem. De gehele trilogie is een zeer grote aanrader, met een origineel verhaal en vele onverwachte plot twists.

4. Gone & Hunger – Michael Grant
De Gone serie van Michael Grant staat zeker in mijn lijstje van favorieten binnen het dystopische genre. Gedurende zes boeken wist Grant mijn aandacht vast te houden en iedere keer weer een originele draai aan het verhaal te geven. En de veelheid aan – goed uitgewerkte – personages maakt dat deze serie met kop en schouders boven het YA-veld uitsteekt.

   

5. The Dead-Tossed Waves – Carrie Ryan
Stiekem speel ik met dit boek een klein beetje vals, omdat de cover misschien meer zandbruin is dan geel of oranje. Maar het is een supergoed boek en daar heb ik een beetje valsspelen wel voor over.. The Dead-Tossed Waves is het vervolg op The Forest of Hands and Teeth van Carrie Ryan. Ik vond dit vervolg zo mogelijk nog beter dan het eerste deel in deze zombieserie!

6. The Program – Suzanne Young
Hoewel de meningen op internet verdeeld waren, heb ik zelf erg genoten van het verhaal van Sloane. In de wereld van The Program heerst er een zelfmoord-epidemie onder jongeren. Volgens de regering is hier maar op één manier mee om te gaan: jongeren worden gehersenspoeld en van hun herinneringen ontdaan tijdens Het Programma. Het boek bevat misschien maar weinig actie, maar is naar mijn mening toch zeker een aanrader.

   The-Program-2

7. The Hunger Games – Suzanne Collins
The Hunger Games 
wordt door menigeen gezien als het boek dat de nieuwe populariteitsgolf van het dystopische genre in gang zette. Zo’n invloedrijk boek mag natuurlijk niet ontbreken in mijn boekenkast, of in deze TTT – zelfs als ik persoonlijk niet eens zo’n heel grote fan ben..

8. The Rule of Thoughts – James Dashner
Hoewel ik The Eye of Minds eerlijk gezegd behoorlijk vond tegenvallen, was het tweede deel in de Mortality Doctrine serie  The Rule of Thoughts   naar mijn mening al een stuk beter. En ja, ik geef het toe, dit boek was ook al te zien in de TTT over rode/roze boeken, maar de voorkant is in ieder geval gedeeltelijk geel. ^^

The-Hunger-Games-2   The-Rule-Of-Thoughts-4

9. Under the Never Sky – Veronica Rossi
Het is alweer een behoorlijke tijd geleden dat ik deze serie las, maar ik vond de trilogie zeer goed. En kijk eens naar die mooie cover?! Helaas kan ik er verder weinig over zeggen, aangezien het echt té lang geleden is.. Under the Never Sky staat in ieder geval op m’n lijstje van series om te herlezen ;)

10. Rebel Heart – Moira Young
Ik moet eerlijk toegeven dat dit tweede deel in de Dustlands serie nog ongelezen in mijn kast staat. Door de wisselende reviews die ik over deze serie heb gelezen, ben ik nog altijd niet aan deze boeken begonnen.. Maar Rebel Heart is in ieder geval een boek met een gele cover^^

Under-The-Never-Sky-1   Rebel-Heart-1

Wat zijn jouw favoriete (dystopische) boeken met een gele of oranje cover?

Advertenties

Een gedachte over “10x mijn favoriete gele/oranje boeken

  1. nerdygeekyfanboy zegt:

    Goeie keuze! De Vijfde Golf, Gone, The Hunger Games zijn geweldig en ik wil ook nog Under the never sky gaan lezen, lijkt me ook een fantastische serie :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s