Boek: The Rule of Thoughts – James Dashner (The Mortality Doctrine #2)

Titel: The Rule of Thoughts
Auteur: James Dashner
Serie: The Mortality Doctrine
Jaar van verschijnen: 2014

Beoordeling: ★★★☆☆

The Rule of Thoughts is het vervolg op The Eye of Minds. Let op: als je het eerste deel in deze serie nog niet hebt gelezen, kan deze review spoilers bevatten.

“Michael completed the Path. What he found at the end turned everything he’d ever known about his life completely upside down. He barely survived. But it was the only way VirtNet Security could track down the cyber-terrorist Kaine – and to make the Sleep safe for gamers once again. And, the truth Michael discovered about Kaine is more terrifying than even the worst of their fears.
Kaine is a tangent, a computer program that has become sentient. And Michael’s completing the Path was the first stage in turning Kaine’s master plan, the Mortality Doctrine, into a reality.”

Na het tegenvallende eerste deel van The Mortality Doctrine had ik eigenlijk niet zo’n zin om in deel twee te beginnen. Toch ben ik maar meteen verder gaan lezen in The Rule of Thoughts, anders had ik dit boek waarschijnlijk helemaal aan de kant laten liggen.. Maar eigenlijk viel het me erg mee! Na de plot twist in deel één is deze serie een stuk beter geworden. In ieder geval veel beter dan het eerste deel – en dat is uitzonderlijk in een wereld waarin het tweede deel van een serie vaak zo tegenvalt ;)

Hoewel ik The Maze Runner erg goed vond, ergerde ik me in dit boek een beetje aan de schrijfstijl van James Dashner. Het voelde te simpel, te kinderlijk. Daarnaast vond ik het erg afstandelijk, net als in het eerste deel voel ik totaal geen connectie met hoofdpersonages Michael, Sarah en Bryson. Zelfs emotionele scènes wisten me eigenlijk niet te raken.

Het verhaal in The Rule of Thoughts is echter wel een stuk beter dan het eerste boek. Maar hier en daar bleef het onduidelijk. En wie nou de goeden en de slechten zijn? Ik heb geen idee.. Het einde maakte wel een hoop goed. Bovendien vind ik het interessant dat Dashner de realiteit in vraag stelt. Wat maakt iets ‘echt’? Wanneer is iets waar? En hoe weet je wie je kunt vertrouwen? Allemaal vragen waar ik door deze serie over na ben gaan denken.

Ondanks dat deze serie me nog niet echt heeft weten te raken, zal ik hoogstwaarschijnlijk het derde deel wel lezen wanneer het verschijnt. Ik ben toch wel benieuwd hoe het verhaal verder zal gaan en stiekem hoop ik nog steeds ergens de meesterlijkheid van Dashner – zoals ik die zag in The Maze Runner serie – te kunnen ontdekken!

GeestesoogCyberbreinLees je liever in het Nederlands? 
Bij Uitgeverij Q verscheen Cyberbrein, de
Nederlandse vertaling van dit boek van James
Dashner, als vervolg op het eerste deel met
de Nederlandse titel Geestesoog.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s