Boek: What’s left of Me – Kat Zhang (The Hybrid Chronicles #1)

Titel: What’s left of Me
Auteur: Kat Zhang
Serie: The Hybrid Chronicles
Jaar van verschijnen: 2012

Beoordeling: ★★★★★

“Eva and Addie started out the same way as everyone else—two souls woven together in one body, taking turns controlling their movements as they learned how to walk, how to sing, how to dance. But as they grew, so did the worried whispers. Why aren’t they settling? Why isn’t one of them fading? The doctors ran tests, the neighbors shied away, and their parents begged for more time. Finally Addie was pronounced healthy and Eva was declared gone. Except, she wasn’t . . .
For the past three years, Eva has clung to the remnants of her life. Only Addie knows she’s still there, trapped inside their body. Then one day, they discover there may be a way for Eva to move again. The risks are unimaginable-hybrids are considered a threat to society, so if they are caught, Addie and Eva will be locked away with the others. And yet . . . for a chance to smile, to twirl, to speak, Eva will do anything.”

Het verhaal van What’s Left of Me is ontzettend bijzonder en origineel. Eva en Addie zijn twee zielen die het lichaam van één persoon delen. In hun wereld is dat niet zo raar; zij het niet dat gedurende de kindertijd één ziel dominant wordt en de andere hoort te verdwijnen. Addie houdt de schijn op naar de buitenwereld dat zij de gesettelde ziel is, maar stiekem is Eva nog altijd bij haar. En het toffe is, naar mijn mening dan, dat je het hele boek leest uit het perspectief van Eva, de recessieve ziel.

De schrijfstijl is echt fantastisch! Ik kon niet anders dan het boek in één ruk, in één avond, uit lezen. Het boek is nooit saai, er gebeurt vanalles en deze gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op. De world building is bovendien erg goed; ik heb een zeer duidelijk beeld kunnen krijgen van de wereld waarin Addie en Eva leven.

Ik vind het heel knap hoe Kat Zhang twee heel verschillende personages heeft gecreëerd, de twee zielen, die samenleven in één lichaam. Ook de onderlinge relatie tussen Addie en Eva is heel speciaal. Daar komt bovendien nog bij dat de andere personages in het boek ook heel erg tof zijn, zoals Ryan, Kitty en Dr. Lyanne.

Ik moet eerlijk toegeven dat het einde van What’s Left of Me opeens wel heel snel ging, maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om hiervoor een ster af te trekken. Daarvoor was de rest van het boek gewoon te awesome.. Ik ben in ieder geval ontzettend nieuwsgierig naar de rest van deze trilogie!

Advertenties

4 gedachtes over “Boek: What’s left of Me – Kat Zhang (The Hybrid Chronicles #1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s