10x Zomerse Boeken

Na een weekje afwezigheid doe ik weer mee aan de Top Ten on Thursday, georganiseerd door Zon en Maan. Deze week een top tien van zomerse boeken. 

1. Delirium – Lauren Oliver
Zelf vind ik boeken over de liefde heel goed bij de zomer passen. In de zomer is iedereen toch extra verliefd?! En hoe lekker is het om in het zonnetje een heerlijk romantisch boek te lezen? Ik ben in ieder geval van plan om deze zomer de Delirium serie van Lauren Oliver te herlezen.

2. Matched – Ally Condie
Ook Matched is lekker zoetsappig; ideaal voor een middagje in de zon. Een lekker glaasje ijsthee erbij en lezen maar ;)

3. Under the Never Sky – Veronica Rossie
Ik vind de zomer daarnaast het ideale moment om series te herlezen, en deze staat hoog op mijn lijstje. Ik kan me eerlijk gezegd echt veel te weinig herinneren van Under the Never Sky.. En met zulke kleurrijke covers moeten het wel zomerboeken zijn, toch?

   

4. Gone – Michael Grant
In de zomer hebben de meeste mensen exrta veel vrije tijd (voor mij valt het dit jaar een beetje tegen wegens een verhuizing die op het programma staat, het schrijven van mijn afstudeerscriptie en de zoektocht naar een baan). Maar als je tijd hebt: lees dan vooral de Gone serie van Michael Grant. Aan één stuk achter elkaar!

5. Wither – Lauren DeStefano
Zelf heb ik dit boek nog niet gelezen, maar ik sta op het punt van beginnen. Komend weekend ga ik met mijn vriend een weekendje naar zijn familie in Zeeland en dit boek mag gezellig met ons mee!

6. The Predicteds – Christine Seifert
Naast het binge readen van allemaal series is het soms ook wel fijn om tussendoor een standalone te lezen. The Predicteds is een lekker luchtig dystopisch verhaal, ideaal voor een zomers dag of tussen de wat zwaardere boeken door ;)

    

7. The Handmaid’s Tale – Margaret Atwood
De zomervakantie is natuurlijk ook de ideale gelegenheid om eens wat klassiekers aan je lijstje toe te voegen. Onlangs las ik The Handmaid’s Tale en ik vond het echt een goed en verassend boek. Zeker een aanrader om deze zomer te lezen :)

8. Brave New World – Aldous Huxley
En nu we het toch over klassiekers hebben, hebben jullie Brave New World al gelezen? Dit is echt mijn all time favorite dystopische klassieker!

9. The Girl With All The Gifts – M.R. Carey
Dit boek kreeg ik voor mijn verjaardag en ik vond het echt een fantastisch verhaal! Echt heel origineel en goed geschreven.. Oké, misschien is dit verhaal niet super zomers, maar de cover is tenminste geel, dat is ook zomers toch?! (Benieuwd naar een uitgebreide recensie? Houd Met het Oog op de Toekomst in de gaten, want deze komt zeer binnenkort online!)

10. The Selection – Kiera Cass
Zelf heb ik onlangs de hele serie herlezen en als er één serie heerlijk is om in het zonnetje bij weg te dromen, dan is het wel deze boekenreeks! Dus installeer je lekker in de zon en binge read meteen The Selection, The Elite, The One en The Heir ^^

  

Dat was alweer de TTT van deze week! Welke zomerboeken raad jij mij aan?

Advertenties

6 gedachtes over “10x Zomerse Boeken

  1. Daenelia zegt:

    Er is niets heerlijkers dan lekker lezen op een mooie zomerdag, al dan niet in park, op strand of naast zwembad. Ik ben het helemaal eens met A Handmaid’s Tale als keuze!
    (Maar … ook The Martian, van Andy Weir.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s