Things I Learned in YA

In mijn ode aan Kiera Cass haalde ik Things I Learned in YA al kort aan. Dit is een serie YouTube filmpjes waarin twee meisjes boekgerelateerde dingen in het echt uitproberen. Vandaag deel ik mijn favoriete filmpjes met jullie. 

In How to survive the Apocalypse wordt er verwezen naar verschillende dytsopische YA, namelijk: Not a Drop to Drink (dit boek moet ik nodig eens lezen!), Under the Never Sky en Partials. De meiden leren hoe ze een schuilplaats moeten maken, waar ze water kunnen vinden en hoe ze vuur kunnen maken.

In het filmpje How to be Dauntless onderzoeken de dames hoe ze net zo stoer en onverschrokken kunnen worden als Tris en Four uit Divergent. Ze krijgen vechtlessen en gooien met messen. Als karateka ben ik wel wat teleurgesteld in het soort vechten dat ze leren, want ik zie ze natuurlijk liever karate doen ;) En hoewel ik de filmpjes uit deze serie meestal heel grappig vind, moet ik eerlijk toegeven dat dit een wat mindere is..

In How to Fence gaan de meiden op bezoek bij een olympisch schermkampioen. Omdat ik zelf er stiekem al jaren van droom om te leren schermen, heb ik dit filmpje met veel plezier gekeken. En de verwijzingen naar Snow Like Ashes maken me ook zeer nieuwsgierig naar dit boek!

Al deze filmpjes – en vele anderen – zijn te vinden op het kanaal van Epic Reads. Weet jij nog leuke YouTube kanalen waar ik zeker eens een kijkje moet gaan nemen?

 

Advertenties

Een gedachte over “Things I Learned in YA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s