Dystopisch nieuws #2

Vandaag is het weer tijd om een aantal korte dystopische nieuwtjes met jullie te delen! van de Gone serie tot het vervolg op Red Queen – er is weer een hoop te beleven in de wereld van dystopia. 

Er komt waarschijnlijk een nieuwe boekenserie in de wereld van Gone
Sinds kort volg ik een paar van mijn favoriete auteurs op Twitter en dit heeft meteen goed uitgepakt. Ik heb namelijk gelezen dat Michael Grant van plan is om een nieuwe serie te schrijven in het Gone universum. Hoe cool is dat?! Hoofdpersonages uit de eerdere boeken zullen voorbij komen, maar het boek speelt zich af na de eerdere serie.. Ik ga aftellen tot 2017 denk ik!

8 juni was het ‘Big Brother Day’
Deze maand was het alweer 66 jaar geleden dat George Orwell zijn klassieker 1984 publiceerde. Wie had ooit, bij het verschijnen van dit meesterwerk, kunnen denken dat het boek nu nog altijd zo actueel zou zijn? Zeker een aanrader voor de mensen die dit boek nog niet gelezen hebben.

 

Er komt een televisieserie van de Touching Juliette trilogy
Ook dit nieuwtje kwam ik tegen op Twitter. Ik denk dat alle fans het ondertussen al weten, maar ik wilde het toch heel graag met jullie delen! Ik vond de boeken van Tahereh Mafi erg leuk, dus ik ben zeer benieuwd naar de serie.

 

Vervolg op Red Queen gaat Glass Sword heten
Hoewel ik zelf het eerste boek van Victoria Aveyard nog moet lezen, heb ik al een heleboel veelbelovende recensies gelezen. En daarom wil ik jullie natuurlijk niet onthouden dat de titel van het tweede deel bekend gemaakt is. En nu we het toch over Red Queen hebben, onlangs las ik dat Elizabeth Banks, die we allemaal kennen als Effie Trinket in The Hunger Games, de verfilming van Red Queen waarschijnlijk gaat regisseren.

Cover Front Lines onthult
De cover van het nieuwe boek van Michael Grant – sorry voor het fangirlen in deze post –  is laatst onthult. Front Lines is geen dystopisch verhaal, maar door het schrijven van de eerder genoemde Gone serie heeft deze schrijver voorgoed een plaatsje in mijn hart. Eerlijk gezegd houd ik niet zo van boeken over de Tweede Wereldoorlog, maar Front Lines ga ik zeker een kansje geven!

Vooruitblik: Alive verschijnt 14 juli
Nog een paar nachtjes slapen, maar dan is het zover en verschijnt Alive van Scott Sigler. Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek, dus hoop het zo snel mogelijk ergens te kunnen kopen! Tot slot de synopsis hieronder voor de nieuwsgierigen onder jullie.

 “A young woman awakes trapped in an enclosed space. She has no idea who she is or how she got there. With only her instincts to guide her, she escapes her own confinement—and finds she’s not alone. She frees the others in the room and leads them into a corridor filled with the remains of a war long past. The farther these survivors travel, the worse are the horrors they confront. And as they slowly come to understand what this prison is, they realize that the worst and strangest possibilities they could have imagined don’t even come close to the truth.”

Ben jij nog leuke, boekgerelateerde, nieuwtjes tegengekomen op internet?

Advertenties

4 gedachtes over “Dystopisch nieuws #2

  1. nerdygeekyfanboy zegt:

    Dat Shatter me een tv-serie wordt, wist ik al, maar dat van Michael Grant nog niet, terwijl ik hem wel op Twitter volg! Supergaaf! Daar kijk ik echt naar uit, hoewel het nog een tijdje gaat duren….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s