Boek: Promised – Caragh O’Brien (Birthmarked #3)

Titel: Promised
Auteur: Caragh O’Brien
Serie: Birthmarked
Jaar van verschijnen: 2012

Beoordeling: ★★★★☆

Promised is het vervolg op Birthmarked en Prized. Let op: als je deze twee boeken nog niet hebt gelezen, kan onderstaande review spoilers bevatten.

“After defying the ruthless Enclave, surviving the wasteland, and overthrowing Sylum, Gaia Stone now faces her greatest challenge yet–to lead the people of Sylum back to the Enclave and persuade the Protectorat to grant them refuge. But in Gaia’s absence, the Enclave has become even more ruthless, picking girls from outside the wall to serve in an experimental baby factory. Babies with the right genes are now a priceless commodity with the potential to reshape life inside the wall and redefine humanity. The key to it all comes back to one fearless, young midwife. When negotiations devolve into terrorist threats, Gaia finds herself at the crux of an insupportable decision.
As a leader, a woman, and an idealist in love, Gaia must decide if she can sacrifice what–or whom–she values most.”

Na het tegenvallende tweede deel in de Birthmarked serie – Prized – was Promised weer op het niveau van het eerste boek. Allereerst was ik zeer gelukkig dat het verhaal zich opnieuw afspeelt in en rondom de Enclave. De world building van deze locatie blijft fenomenaal, alsook de personages die hier rondlopen. En waar ik in deel twee de spanning en de actie miste, waren deze zaken nu weer volop aanwezig in Promised.

Natuurlijk is het ergens behoorlijk onrealistisch dat Gaia als leider van Sylum verkozen is – maar als je realistische boeken wilt lezen moet je misschien niet voor YA dystopia kiezen.. Want daar zijn het bijna altijd de jongeren die het opnemen tegen volwassenen (en vaak zelfs de strijd weten te winnen).

De balans tussen actie en romantiek was zeer goed in Promised. In Prized had ik het idee dat de nadruk te veel op de liefde en een love triangle kwam te liggen, maar in Promised is de orde hersteld. Oké de romantiek heeft een hoog zwijmelniveau, maar daar staat ook een hoop actie tegenover!

Al met al vond ik Promised een waardig einde van de Birthmarked trilogie. Hoewel het einde van het boek opeens heel snel ging – en ik graag meer details had gelezen – heb ik ontzettend genoten van dit boek en deze serie. Zeker aan te raden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s