Deponia: overleven op een planeet vol afval

Ongeveer een jaar geleden heb ik dit spel gekocht op aanraden van een vriend. Hij zei dat hij er uren plezier van had gehad en dat het echt iets voor mij was. Na het afgelopen weekend nog eens gespeeld te hebben moet ik helaas tot de conclusie komen dat hij ongelijk had.. Deponia is niet helemaal mijn cup of tea. 

Titel: Deponia
Platform: PC
Jaar van verschijnen: 2012

Beoordeling: ★★★☆☆

“In Deponia, the world has degenerated into a vast garbage dump, in which the crotchety Rufus ekes out his sorry existence. He is part of the lowest social class, doomed to live his life in literal mountains of trash. He hopes for an opportunity to get into the world of the rich, who live in a floating city high above the clouds. Fate seems to smile on the snotty good-for-nothing when one day the attractive lady named Goal from the higher sector plummets into one of the trash heaps. Rufus decides to help the young woman out by taking her back to her husband. When he notices that Goal’s husband is a dead ringer for himself, he hatches a diabolical scheme to gain access to the upper world. However, things don’t work out quite as planned, since he has feelings for the beauty which limits his usual unscrupulousness.
Help Rufus, the poor boy from the junkyard, to win over the girl from heaven. Only with this rich girl from his dreams he might be able to escape Deponia and, unexpectedly, to save the planet..”

Deponia is een point-and-click adventure game. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bekende game Monkey Island (de nostalgie!). Je speelt het spel dus enkel met de muis en door op objecten en personages te klikken kun je verder in het spel raken.. Ik zal het maar eerlijk toegeven: hier en daar heb ik op internet gespiekt omdat ik echt niet wist hoe ik verder moest (A) Ik denk dat ik gewoon het geduld niet heb voor dergelijke spelletjes en ik heb het spel dan ook nog altijd niet uitgespeeld. .

Maar helemaal is een miskoop is Deponia zeker niet. Allereerst vind ik de wereld super cool; een planeet vol afval waar de laagste klasse van de bevolking leeft; wie schrijft hier een boek over?! Ook de animaties zijn zeer goed gedaan en het spel zit vol humor. Dit leidt tot veel spelplezier.


Al met al vind ik Deponia een leuk spelletje voor tussendoor, maar door het point-and-click aspect is het toch niet helemaal mijn soort game. Bovendien miste ik actie en strategisch plannen. Het verhaal is zeker de moeite waard, alsook de animaties. Misschien moet ik dit spel van de winter nog eens een kans geven – als ik niet word afgeleid door het mooie weer ;) – maar voor nu houd ik het bij een beoordeling van drie sterren.

Advertenties

2 gedachtes over “Deponia: overleven op een planeet vol afval

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s