Boek: The Essence – Kimberly Derting (The Pledge #2)

Titel: The Essence
Auteur: Kimberly Derting
Serie: The Pledge
Jaar van verschijnen: 2013

Beoordeling: ★★☆☆☆

The Essence is het vervolg op The Pledge. Let op: als je het eerste deel in deze serie nog niet hebt gelezen, kan deze review spoilers bevatten.

 “At the luminous conclusion of The Pledge, Charlaina defeated the tyrant Sabara and took her place as Queen of Ludania. But Charlie knows that Sabara has not disappeared: The evil queen’s Essence is fused to Charlie’s psyche, ready to arise at the first sign of weakness.
Charlie is not weak, but she’s being pushed to the brink. In addition to suppressing the ever-present influence of Sabara, she’s busy being queen—and battling a growing resistance determined to return Ludania to its discriminatory caste system. Charlie wants to be the same girl Max loves, who Brook trusts, but she’s Your Majesty now, and she feels torn in two.”

Ik vond The Essence een vermakelijk boek, maar niet zo leuk als het eerste deel The Pledge. Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat het om een fictieboek gaat, maar ik vond het toch wel erg onrealistisch. Een zo jong en onervaren koningin? En dan haar beste vriendin als de leider van het leger? En laten we vooral de problemen in het land oplossen met enkel tieners (ik neem aan dat Xander en Max ook nog niet zo oud zijn..)

Het plot was verder niet heel interessant; ze zijn op reis. Charlie wordt aangevallen. Ze zijn op reis. Charlie wordt aangevallen. Repeat. RepeatRepeat. Er gebeurt gewoon heel weinig… Maar ik vond het wel heel tof dat Charlie veel van de andere koninginnen ontmoette. Haar onhandigheid en onervarenheid met de etiquette hebben me echt aan het lachen gemaakt.

Q-The-Essence1

Net als The Pledge was ook dit verhaal weer behoorlijk voorspelbaar. Van begin af aan wist ik al wie de verrader was. Dat maakt het natuurlijk wel een stuk minder spannend.. en ook de rest van het verhaal kende geen verassende wendingen. Maar, waar de world building in deel één me heel erg tegenviel, heb ik na het lezen van The Essence een beter beeld gekregen van het koninkrijk Ludiana. Ook heb ik het hoofdpersonage Charlaina beter leren kennen – al blijft karakterontwikkeling verder helaas uit..

Ondanks dat The Essence een beetje tegenviel, heb ik het boek wel met plezier gelezen. De schrijfstijl was goed en ik had het boek dan ook binnen no-time uit. Ik ben echt benieuwd hoe The Offering deze trilogie gaat afronden. Ik heb het boek meteen besteld – dus dat wordt afwachten bij de brievenbus..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s