Summer Reader Book Tag

Het is zomer en dat betekent zon, ijsjes, vakantie, boeken lezen – en stiekem ook wat minder blogposts. Sorry voor de stilte op Met het Oog op de Toekomst, maar met dat warme weer ga ik toch liever naar buiten. Bovendien ben ik voor het eerst sinds januari weer eens bij mijn ouders in Groningen en het is heerlijk om tijd met hun en mijn vrienden door te brengen :D Vandaag heb ik voor jullie de Summer Reader Book Tag ingevuld, zoals ik die tegenkwam bij Nerdygeekyfanboy

Limonade: Kies een boek dat bitter begon, maar uiteindelijk beter werd.
De afgelopen dagen heb ik Partials van Dann Wells gelezen. Het duurde een tijdje voordat ik in het verhaal kwam, voornamelijk door de schrijfstijl die me niet helemaal aansprak. Maar in de loop van het verhaal werd ik steeds verder meegesleurd in de wereld van Kira, waar geen enkele baby meer langer dan drie dagen in leven blijft..  De wereld waarin de jongste inwoner 14 is heeft me ontzettend geïntrigeerd. De recensie verschijnt binnenkort online :)

Gouden zon: Een boek dat je ongelooflijk liet glimlachen. 
De boeken van Kiera Cass weten altijd een glimlach op mijn gezicht te toveren. Zo ook het nieuwste boek in de serie, The Heir. Hoewel het hoofdpersonage Eadlynn een beetje uit de hoogte is, heb ik ontzettend moeten lachen om de manier waarop ze omgaat met alle mannen in het paleis. Ook wist Cass me iedere keer een glimlach te bezorgen wanneer ze personages uit de eerdere boeken de revue liet passeren.

Tropische bloemen: Een boek waarvan het verhaal zich afspeelt in een ander land.
Bij deze omschrijving moest ik meteen aan Virus van Mirjam Mous denken. Dit boek speelt zich af in het mysterieuze bergdorpje Odrín, waar Kris en zijn neef Hopper per ongeluk terecht komen. Wanneer er een dodelijk virus zich onder de bevolking verspreid wordt het dorpje hermetisch afgesloten en wordt het voor Kris en Hopper erg moeilijk om te ontsnappen..

Schaduw van een boom: Kies een boek met een mysterieus karakter.
In Wither van Lauren DeStefano heeft de mensheid te kampen met een groot mysterie: meisjes worden niet ouder dan 20 jaar en jongens sterven op hun 25ste. Gedurende de gehele trilogie wordt er geprobeerd dit mysterie op te lossen en een manier te vinden om de levenscyclus weer te verlengen. Zeker een aanrader!

Zand: Een boek dat erg korrelig aanvoelde en waarbij het verhaal nauwelijks ontwikkeling had.
Een boek dat mij persoonlijk helemaal niet aansprak is Icons van Margaret Stohl. Niet alleen vond ik het verhaal heel onduidelijk, ook had ik het gevoel dat er vrij weinig gebeurde.. Daarnaast had ik ook totaal geen connectie met de personages. Nee, dit paranormale dystopische boek was duidelijk niks voor mij.

Groen gras: Kies een boek met personages die vol leven waren, die je lieten lachen.
Melanie, het hoofdpersonage van The Girl with all the Gifts wist vanaf pagina één mijn hart te stelen.  Wat een verfrissende kijk op de wereld en wat een heerlijk personage! Dit hele boek wist mijn verwachtingen enorm te overtreffen en ik wil dan ook het liefste van de daken schreeuwen en dit boek aan de hele wereld aanraden. Wat een fantastisch en onverwacht verhaal!

Watermeloen: Kies een boek met wat sappige geheimen.
In Efter van Hanna Bervoets hebben de verschillende personages allemaal geheimen voor elkaar. Hoewel ik eigenlijk verwachtte dat dit boek een directe kopie van Delirium zou zijn, heeft Efter me aangenaam verrast. De wetenschappelijk-journalistieke invalshoek was zeer interessant en het einde zag ik totaal niet aankomen.. Zeker een tip voor als je meer boeken van eigen bodem wilt lezen.

Zonnehoed: Kies een boek met een grote worldbuilding. 
In de wereld van Addie en Eva wordt iedereen met twee zielen geboren, maar gedurende de kindertijd verdwijnt er eentje. Bij Addie en Eva is dit echter niet het geval, twee heel verschillende persoonlijkheden delen nog altijd één lichaam. Hoe gaan ze hiermee om? En hoe houden ze hun geheim verborgen voor de rest van de wereld? What’s Left of Me is echt een aanrader voor liefhebbers van paranormale verhalen met een vleugje science fiction.

BBQ: Een boek waarin een personage wordt omschreven als een hunk.
Dit vind ik een zeer moeilijke vraag, want in welk YA boek wordt er niemand omschreven als hunk?! haha.. Maar ik kies voor Legend van Marie Lu, omdat Day toch zeker een bijzonder plaatsje in mijn hart heeft. Niet alleen is het een mooie jongen, maar ook maakt hij gedurende de trilogie een hoop persoonlijke groei door. En ik vind een mooi innerlijk ook behoorlijk belangrijk ;)

Ik wens iedereen een hele fijne zomer! Geniet van het mooie weer, de ijsjes, de reisjes en de BBQs :D

Advertenties

3 gedachtes over “Summer Reader Book Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s