Boek: Wither- Lauren DeStefano (The Chemical Garden #1)

Titel: Wither
Auteur: Lauren DeStefano
Serie: The Chemical Garden
Jaar van verschijnen: 2011

Beoordeling: ★★★★☆

“By age sixteen, Rhine Ellery has four years left to live. She can thank modern science for this genetic time bomb. A botched effort to create a perfect race has left all males with a lifespan of 25 years, and females with a lifespan of 20 years. Geneticists are seeking a miracle antidote to restore the human race, desperate orphans crowd the population, crime and poverty have skyrocketed, and young girls are being kidnapped and sold as polygamous brides to bear more children.
When Rhine is kidnapped and sold as a bride, she vows to do all she can to escape. Her husband, Linden, is hopelessly in love with her, and Rhine can’t bring herself to hate him as much as she’d like to. He opens her to a magical world of wealth and illusion she never thought existed, and it almost makes it possible to ignore the clock ticking away her short life. But Rhine quickly learns that not everything in her new husband’s strange world is what it seems. Her father-in-law, an eccentric doctor bent on finding the antidote, is hoarding corpses in the basement. Her fellow sister wives are to be trusted one day and feared the next, and Rhine is desperate to communicate to her twin brother that she is safe and alive. Will Rhine be able to escape–before her time runs out?

Onlangs kocht ik Wither bij Awesomebooks en ik kon niet wachten om in dit boek te beginnen. Gelukkig heeft Lauren DeStefano mijn hoge verwachtingen waar kunnen maken, anders was ik misschien van een koude kermis thuisgekomen..

Wither gaat over een wereld waarin meisjes niet ouder worden dan 20 en jongens op hun 25ste sterven. Alleen dit idee al vind ik zeer interessant en origineel. De hele wereld zit goed in elkaar en als lezer wil je, net als iedereen in het boek, ontdekken waarom jongeren niet overleven en hoe dit op te lossen is.

Ik vind het hoofdpersonage Rhine heel leuk; ze is grappig, zelfverzekerd en geeft nooit op. De gevoelens en emoties van Rhine komen heel echt over, waardoor je haar als persoon goed begrijpt en met haar meeleeft. Ze is al met al heel herkenbaar. Ook ben ik fan van Jenna, Linden en Gabriel.

Wither is zeer goed geschreven, het was bijna onmogelijk om dit boek weg te leggen. Als ik er achteraf over nadenk, vind ik echter wel dat er maar weinig actie in dit boek zit. Ook krijgen we weinig antwoorden op onze vragen; als je echt wilt weten wat er precies aan de hand is met de jeugd en of dit op te lossen is, moet je zeker verder lezen in The Chemical Garden trilogie. Dus dat ga ik dan maar snel doen! Wordt vervolgd ;)

Verwelken
Dit boek is in het Nederlands verschenen onder de titel
Verwelken.
Advertenties

2 gedachtes over “Boek: Wither- Lauren DeStefano (The Chemical Garden #1)

  1. Rowan zegt:

    Ik vond Verwelken (heb hem in het Nederlands gelezen) ook echt heel leuk. Rhine is inderdaad een geweldig personage, en haar naam is zo mooi!
    Wel vond ik het een beetje awkward dat haar broer dezelfde naam heeft als ik haha. Ik moet alleen deel 3 nog lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s