The Lego Movie: een samenleving à la 1984

Een paar dagen geleden was ik bij mijn broer – een echte legofanaat – en zijn vriendin op bezoek. Na een potje Harry Potter Cluedo en een overheerlijke barbecue besloten we The Lego Movie te kijken. In deze film maken we kennis met een constructiewerker, Emmet, die volgens een oude profetie The Special blijkt te zijn.

Het begin van The Lego Movie vond ik persoonlijk heel tof. We zien Emmet, een constructiewerker, die er alles aan doet om de vele regels te volgen en een modelburger te zijn. Dit deed me ontzettend denken aan Orwell’s 1984, waarin de bevolking ook vele instructies opgelegd krijgt. Na deze introductie – met een enorm aanstekelijk liedje, wat ik al dagen onder de douche zing – had ik dan ook hoge verwachtingen voor de rest van de film.

Maar helaas vond ik het complete plot een klein beetje tegenvallen. Emmet strijdt tegen President Business, een tirannieke leider die de hele legowereld met lijm te lijf wil gaan. Het idee van het verhaal is leuk, maar de uitwerking mist hier en daar toch wat spanning. Ook had ik de film grappiger verwacht, ik heb wel geglimlacht maar geen enkele keer hardop moeten lachen.

Voor het verhaal moet je misschien niet kijken, maar grafisch is The Lego Movie een hoogstaande film. De wereld is heel mooi gemaakt en alle legogebouwen zien er super tof uit. Ook de aftiteling is een grafisch hoogstandje! Daarnaast zijn de verschillende personages goed uitgewerkt, mijn persoonlijke favorieten zijn Emmet, Batman, Wildstyle en Benny.

Ik vond persoonlijk wel dat The Lego Movie te zoetsappig is; de Hollywood-moraal ligt er wel heel erg bovenop. Maar als je daar niet te veel op let is het zeker een vermakelijke film!

Titel: The Lego Movie | Regisseur: Phil Lord, Christopher Miller | Acteurs: Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Morgan Freeman | Jaar van verschijnen: 2014 | Beoordeling★★★☆☆ 

Advertenties

Een gedachte over “The Lego Movie: een samenleving à la 1984

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s