Boek: Legacy Code – Autumn Kalquist (Legacy Code #1)

Titel: Legacy Code
Auteur: Autumn Kalquist
Serie: Legacy Code
Jaar van verschijnen: 2014

Beoordeling: ★★★☆☆

“Three hundred years ago, the Earth died, and the last humans fled. Beaten. Broken in more ways than one. Their descendants carry the Legacy Code—mangled genes that force them to abort half their unborn children.
When Era and Dritan Corinth get placements on the safest ship in the fleet and win a chance to have a child, they feel lucky. Until the day Era’s supposed to find out if her baby has the Defect, and the ship suffers a hull breach.
An investigation uncovers new threats. Dangerous secrets. Lies. Treason.
Era begins to question everything she’s been taught about the fleet, their search for a new Earth, and the Defect. But the answers she seeks were never meant to be found…”

Legacy Code was een boek dat ik erg snel uit heb gelezen. Niet alleen omdat het weinig pagina’s telt, maar ook omdat de schrijfstijl zeer vlot is. Bovendien wilde ik heel graag weten wat Era zou ontdekken – en kon ik het boek dan ook met moeite wegleggen.

De world building van dit boek liet helaas wel een beetje te wensen over. Ik begrijp nog altijd niet precies wat het werk van Era, als archivist, nu precies inhoudt. Over het algemeen denk ik dat dit boek gewoon iets meer uitleg nodig had; waarom leeft men nu op een vloot ruimteschepen? Hoe heeft dit zo kunnen komen? En hoe staan de onderlinge ruimteschepen met elkaar in verband?

Ook op het gebied van de personages had ik iets meer details en diepgang zeker op prijs gesteld. Het hoofdpersonage Era leren we nog redelijk goed kennen, maar de bijpersonages blijven wel heel oppervlakkig.

Een belangrijk thema in Legace Code is abortus; vrouwen waarvan de foetus The Defect hebben worden gedwongen hun baby te aborteren. Ik wil hier geen discussie ontketenen over het thema abortus, maar ik had heel erg het gevoel dat dit boek een sterk moreel standpunt innam tegenover dit thema (als in: anti-abortus). En ik houd er gewoon niet zo van als een boek zo sterk ‘met de vinger wijst’.

Nu klinkt het misschien alsof ik heel negatief ben over dit boek, maar niets is minder waar. Het is een fijn boek om te lezen, dat gemakkelijk leest en je meeneemt naar een tof verhaal in de ruimte. En het einde was zo onverwacht… dat verdient een derde ster ;)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s