Dystopische series die ik nog wil kijken

Normaal gezien post ik op de 20e van iedere maand een recensie over een dystopische serie. Maar vanwege de hitte (en een reisje naar Parijs + een weekje in NL) ben ik er deze maand niet aan toegekomen om ook maar iets te bekijken. Daarom vandaag een overzicht van de series die ik de komende maanden hoop te kijken en te recenseren.

Falling Skies
“The chaotic aftermath of an alien attack has left most of the world completely incapacitated. In the six months since the initial invasion, the few survivors have banded together outside major cities to begin the difficult task of fighting back. Each day is a test of survival as citizen soldiers work to protect the people in their care while also engaging in an insurgency campaign against the occupying alien force.”

Sinds het lezen van The 5th Wave heb ik ontdekt dat ik graag boeken over aliens lees. Misschien moet ik deze serie dan ook maar snel een kans geven! Ik heb in ieder geval al veel goede recensies gelezen over deze Falling Skies. Maar ondertussen heeft de serie al vijf seizoenen, dus misschien moet ik hiermee wachten tot de winter.. Dan heb ik voldoende tijd om alle afleveringen in een aantal weken te binge watchen ;)

Under the Dome
“An invisible and mysterious force field descends upon a small fictional town in the United States, trapping residents inside, cut off from the rest of civilization. The trapped townsfolk must discover the secrets and purpose of the “dome” and its origins, while coming to learn more than they ever knew about each other.”

Ik heb zoveel goede verhalen gehoord over Under the Dome, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. Ik ben nog altijd niet aan deze serie begonnen, omdat ik eigenlijk liever eerst het boek zou lezen.. Maar dat boek is zo dik, dat het me maar niet lukt om mezelf ervan te overtuigen eraan te beginnen. Misschien moet ik maar gewoon de serie beginnen te kijken!

Real Humans
“In a parallel present the artificial human has come into its own. Robots no longer have anything robot-like about them. New technology and advancements in the field of science have made it possible to manufacture a product – a kind of mechanized servant – that is so similar to a real human that it can often be considered a perfectly good substitute. The Human Robot (HUBOT) have also given rise to new problems and dilemmas. Thorny legal questions have increasingly started to occupy people’s minds and are still waiting to be answered: Who is responsible for the actions of a hubot? Do hubots have some form of “hubot rights”? Should they be paid for their work? As an ever growing number of people form relationships with hubots, the boundaries between human and machine become blurred. When humans make copies of themselves, which are so close to the real thing they form emotional bonds, the questions arises – What does it really mean to be ‘human’?”

Deze Zweedse serie kreeg ik voor mijn verjaardag en ik ben er ontzettend nieuwsgierig naar! Eén van mijn professors op de universiteit is groot fan van Real Humans en ik heb ook op internet lovende verhalen gelezen. Zodra ik mijn scriptie af heb, ga ik met deze serie beginnen!

Defiance
“In the year 2046, it’s a new Earth – with new rules. Over thirty years after various alien races arrived on Earth, the landscape is completely altered, terraformed nearly beyond recognition. To the town of Defiance, on what used to be St. Louis, comes the mysterious Nolan and his charge, Irisa. As they settle into town – overseen by the mayor, Amanda Rosewater  and filled with residents like the powerful Rafe McCawley, enterprising lounge owner Kenya and the ambitious, alien Tarrs – events begin to unfold that threaten the fragile peace this border town has fought for.”

Ik houd van series die zich afspelen in de toekomst, en een combinatie met aliens lijkt me helemaal tof. Ook Defiance telt al drie seizoenen, dus ik heb nog een hoop te kijken!

Cordon
“After a virus outbreak in the center of Antwerp the goverment decides to lock the people who might be affected by placing a wall around the center.”

Van deze Vlaamse serie heb ik al een aantal afleveringen gezien en tot nu toe ben ik aangenaam verrast. Het verhaal, de personages en de cameravoering zijn echt heel tof. Ik kan niet wachten om deze serie af te kijken!
Het is misschien niet helemaal dystopisch – eerder een science fiction verhaal in onze huidige maatschappij – maar ik geef ook graag aandacht aan Nederlandse en Vlaamse producties.

Heb jij één van deze series al gezien? Welke raad je me aan?

Advertenties

6 gedachtes over “Dystopische series die ik nog wil kijken

  1. runawayisabella zegt:

    Het eerste seizoen van Under The Dome is echt goed, maar daarna zakt het een beetje in. Maar neemt niet weg dat het een leuke serie is. Maar een echte aanrader is 12 Monkeys! Misschien ken je de film, maar scyfy heeft er nu een serie van gemaakt. Het gaat over tijdreizen en een apocalyptische wereld en het is echt een van mijn favoriete series op het moment :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s