Ice Cream Tag

Ik ben gek op ijsjes, dus toen ik deze tag bij Book Babbles zag besloot ik meteen om hem ook in te vullen! Bij iedere smaak is het de bedoeling om een boek te matchen aan de omschrijving.

Pindakaas: Noem een lange boekenserie die je wel leuk lijkt, maar die je waarschijnlijk toch niet gaat lezen.
Al een geruime tijd ben ik nieuwsgierig naar de Dune serie van Frank Herbert. Deze boekenserie kan gezien worden als een klassieker op Science Fiction gebied. Maar eerlijk gezegd wordt ik door het grote  aantal boeken toch een beetje afgeschrikt. En aangezien het eerste boek in 1963 gepubliceerd is, ben ik stiekem ook een beetje bang voor ouderwets taalgebruik..

Chocolade: Noem een boek die je meerdere keren kan lezen zonder dat het gaat vervelen.
De Harry Potter boeken zullen mij sowieso nooit vervelen; al deze boeken heb ik al zo vaak met zoveel plezier gelezen. Het liefst lees ik de hele serie ieder jaar opnieuw! Op dystopisch gebied wil ik binnenkort gaan beginnen series te herlezen en ik verwacht dat Across the Universe, Divergent en Delirium ook bij het herlezen me niet zullen vervelen.

Pistache: Noem een boek op met een groene cover.
Resist stond onlangs bovenaan in mijn TTT van boeken met een groene cover. Dit boek, met de enorm mooie cover, is het vervolg op Breathe van Sarah Crossan. Het is alweer lang geleden dat ik deze duologie las, maar ik ben er nog altijd van onder de indruk. De levensechte personages, de tot in details uitgewerkte world building en de wondermooie schrijfstijl maken deze serie tot een echte aanrader!

Aardbei: Welk boek heeft volgens jou het leukste liefdeskoppel?
Hierbij moest ik meteen denken aan de Legend trilogie. Ik vind Day en June echt het perfecte stel! Aan de ene kant zijn ze elkaars tegenovergestelde, maar hierdoor vullen ze elkaar wel enorm goed aan. Door de realistische schrijfstijl van Marie Lu kon ik me goed inleven in het verhaal, maar zeker ook in de relatie van deze toffe personages!

Citroen: Noem een boek met een zuur einde.
Ik was niet helemaal tevreden met het einde van Allegiant. En hierbij heb ik het niet alleen over de grote spoiler (wat de meeste mensen ondertussen waarschijnlijk al weten). Ik vond het gehele boek behoorlijk teleurstellend, omdat het totaal niet het einde was wat ik verwacht had bij het lezen van Divergent. De focus is opeens helemaal verschoven, waardoor de Factions – die ik juist zo tof vind aan het verhaal – veel minder aandacht krijgen..

Mint: Welk kinderboek vond je vroeger helemaal geweldig?
Al van kinds af aan ben ik gek op lezen. Ik hield van boeken als Meester Kikker, Dolfje Weerwolfje en alle boeken van Paul van Loon. Maar ik las bijvoorbeeld ook Floortje. Met stip op nummer één staat echter Hoera! We bakken een taart. Dit boek lees ik nog ieder jaar trouw op mijn verjaardag ^^ (oh, de nostalgie!).

Vanille: Wat is je favoriete ‘classic’?
Mijn favoriete klassieker is zonder twijfel Brave New World. De dystopische toekomstvisie van Aldous Huxley is behoorlijk treffend voor onze levens in de huidige maatschappij; ik weet niet of ik dat knap of beangstigend moet vinden.. Ook de schrijfstijl is zeer mooi, waardoor het boek veel treffende quotes bevat. Andere dystopische klassiekers die ik tof vind zijn The Handmaid’s Tale, 1984 en Fahrenheit 451.

Slagroom: Noem een heel erg lang/dik boek dat je snel uit had. 
Ik denk dat The Host wel telt als dik boek? Ik heb de 620 pagina’s in ieder geval in één dag en nacht gelezen. En dit boek heeft zeker indruk gemaakt! Het verhaal over Wanderer is ontzettend origineel, goed geschreven en onvoorspelbaar.

Hoe zou jij deze tag invullen? Neem hem gerust over! :)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s