Boek: The System – Gemma Malley (The Killables #3)

Titel: The System
Auteur: Gemma Malley
Serie: The Killables
Jaar van verschijnen: 2013

Beoordeling: ★★★★★

The System is het vervolg op The Killables en The Disappearances. Let op: als je deze twee boeken nog niet hebt gelezen, kan onderstaande review spoilers bevatten.

“To survive you need people watching you, following your every move. That’s the only currency now: being interesting, being liked … And, of course, you have to update every fifteen minutes. It means everyone knows where you are, what you’re doing; it means that there are no secrets…
Everybody watches everyone else; nothing is hidden. And for those who fail to ‘update’ every fifteen minutes, the consequences are deadly. Evie and Raffy may have escaped the City but they still fear for their lives. Now the only person who can help them is Frankie, a total stranger, the most popular girl in the world, watched every second by millions of people. But Frankie has other ideas…
And all the time, Lucas is waiting desperately for word from Evie, word that she is coming back to him.”

In The System krijgen we, net als in The Disappearances, te maken met een aantal nieuwe personages. De focus ligt niet langer op Evie, Raffy, Lucas en Linus, nee we krijgen er een nieuwe verhaallijn bij. En het hoofdpersonage hiervan, Frankie, is gewoonweg awesome! Hetzelfde geldt trouwens voor Glen en Jim.

Persoonlijk vind ik The System het beste boek in deze trilogie, omdat alle verhaallijnen hier op een ingenieuze manier bij elkaar komen. Het plot is origineel en onverwacht. Bovendien kent het boek een meeslepende schrijfstijl, waardoor je het geen seconde weg wilt leggen.

The System kan gezien worden als kritiek op onze huidige samenleving. Er wordt veel aandacht gegeven aan watchers en likes. In de wereld van Frankie tel je pas mee als je een groot aantal watchers hebt weten te verzamelen. Maar ben je wel echt zo gelukkig als je zegt te zijn op social media? En telt je leven alleen als je voortdurend (online) met anderen deelt wat je doet?

Al met al vind ik The Killables trilogie een zeer goede serie, met een origineel plot, vele onverwachte plot twists en een groot aantal super stoere personages!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s