Boek: Partials – Dan Wells (Partials Sequence #1)

Titel: Partials
Auteur: Dan Wells
Serie: Partials Sequence
Jaar van verschijnen: 2012

Beoordeling: ★★★☆☆

“Humanity is all but extinguished after a war with Partials—engineered organic beings identical to humans—has decimated the population. Reduced to only tens of thousands by a weaponized virus to which only a fraction of humanity is immune, the survivors in North America have huddled together on Long Island. But sixteen-year-old Kira is determined to find a solution. As she tries desperately to save what is left of her race, she discovers that that the survival of both humans and Partials rests in her attempts to answer questions about the war’s origin that she never knew to ask.

Een tijdje geleden kocht ik Partials bij Awesomebooks. Aangezien het boek een behoorlijk aantal pagina’s telt (468 om precies te zijn) mocht hij met me mee naar Parijs en daarna, omdat ik in Parijs nauwelijks aan lezen ben toegekomen, ook mee naar Nederland!

Het duurde een tijdje voordat ik in het verhaal van Partials kwam. De eerste paar pagina’s vond ik zeer spannend, maar daarna liep het verhaal wat traag, mede door een redelijk droge schrijfstijl. Maar als je eenmaal de personages kent en de wereld begrijpt, dan wordt het verhaal steeds leuker. De world building is sowieso erg uitgebreid, wat ik zelf zeker een pluspunt vind.

Wat ik daarnaast fijn vind aan Partials is dat het boek vol actie zit en er ontzettend veel gebeurt in het eerste deel van een serie. Andere series hadden dit misschien over meerdere boeken verspreid, maar Dan Wells stopte het allemaal in één boek. Dat belooft veel goeds voor de rest van de delen!

Maar, eerlijk is eerlijk, de personages komen niet helemaal uit de verf. Hoewel Kira, het hoofdpersonage, een stoere chick is, voel ik niet echt een connectie met haar. Ook haar relatie met één van de andere personages voelde voor mij niet heel realistisch.


Partials heeft een interessante premisse: wat als er geen nieuwe kinderen meer geboren kunnen worden? Hoe moet de wereld verder als de mensheid aan het uitsterven is? Deze vraag houdt je het hele boek in de greep, terwijl Kira op zoek gaat naar antwoorden. Het boek eindigt met een zeer onverwachte plotwending en ik ben dan ook zeer benieuwd naar Fragments, het tweede boek in deze serie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s