Boek: Once We Were – Kat Zhang (The Hybrid Chronicles #2)

Titel: Once We Were
Auteur: Kat Zhang
Serie: The Hybrid Chronicles
Jaar van verschijnen: 2013

Beoordeling: ★★★☆☆

Let op: Once We Were is het vervolg op What’s Left of Me. Als je het eerste deel in deze serie nog niet hebt gelezen, kan onderstaande review spoilers bevatten.

“”I’m lucky just to be alive.”
Eva was never supposed to have survived this long. As the recessive soul, she should have faded away years ago. Instead, she lingers in the body she shares with her sister soul, Addie. When the government discovered the truth, they tried to “cure” the girls, but Eva and Addie escaped before the doctors could strip Eva’s soul away.
Now fugitives, Eva and Addie find shelter with a group of hybrids who run an underground resistance. Surrounded by others like them, the girls learn how to temporarily disappear to give each soul some much-needed privacy. Eva is thrilled at the chance to be alone with Ryan, the boy she’s falling for, but troubled by the growing chasm between her and Addie. Despite clashes over their shared body, both girls are eager to join the rebellion.
Yet as they are drawn deeper into the escalating violence, they start to wonder: How far are they willing to go to fight for hybrid freedom? Faced with uncertainty and incredible danger, their answers may tear them apart forever.”

Als groot fan van What’s Left of Me vond ik dit tweede deel in de serie eerlijk gezegd behoorlijk tegenvallen. De schrijfstijl is nog steeds net zo goed en ook de cover is weer een plaatje, maar van het verhaal zelf had ik toch meer verwacht..

In het eerste boek vond ik Eva, de recessieve ziel, echt een super tof personage, maar in Once We Were begon ik me behoorlijk aan haar te ergeren. Ik vond haar heel egoïstisch en arrogant; ze houd totaal geen rekening met Addie, terwijl ze toch echt samen een lichaam delen.. Ook vind ik het raar dat Eva nu heel vaak ‘in control’ is, terwijl ze in het eerste boek maar met moeite een vinger kon bewegen. En waar ik Eva eerst bewonderde om haar empathische vermogen en haar compassie met anderen, vind ik haar nu ook super gemeen tegenover Hally en Lissa & Nina en Kitty.

Daarnaast vind ik dat er in dit boek weinig gebeurd. Het verhaal gaat heel traag en ik zat echt te wachten totdat er nou eindelijk eens wat actie kwam. Pas tegen het einde van Once We Were neemt de spanning toe en gebeurt er meteen een heleboel. Toch is dit voor mij niet genoeg om de trage start goed te maken..

In dit boek ontmoeten we meer Hybrids, mensen zoals Addie en Eva die twee zielen in één lichaam hebben. Dit maakt het verhaal soms wat ingewikkeld omdat ieder lichaam dus eigenlijk twee personages heeft. Al die namen en persoonlijkheden maakten me toch wel een beetje in de war..

Al met al was Once We Were echt een tegenvaller. Misschien waren mijn verwachtingen wat te hoog door haar spannende, originele en actievolle voorganger.. Het einde van Once We Were  vond ik dan wel weer heel spannend en hopelijk betekent dit dat boek drie weer net zo awesome zal zijn als What’s Left of Me.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s