Portal 2: verslavende en hilarische puzzelgame

Vandaag wil ik een game met jullie delen die tot mijn absolute favoriete games behoord en me al vele uren speelplezier bezorgde. Ik ga het namelijk hebben over de hilarische en uitdagende puzzelgame Portal 2.

Titel: Portal 2
Platform: PC
Jaar van verschijnen: 2011

Beoordeling: ★★★★★

The highly anticipated sequel to 2007’s Game of the Year, Portal 2 is a hilariously mind-bending adventure that challenges you to use wits over weaponry in a funhouse of diabolical science. Using a highly experimental portal device, you’ll once again face off against a lethally inventive, power-mad A.I. named GLaDOS. And this time you won’t be alone. Meet an expanded cast of characters as you think your way through dangerous, never-before-seen areas of Aperture Laboratories. Break the laws of spatial physics in ways you never thought possible, with a wider variety of portal puzzles and an expansive story that spans a single player and co-operative game mode.”

Portal 2  is een first person shooter, zonder het ‘shoot’ gedeelte. Als het personage Chell moet je puzzels oplossen door gebruik te maken van portals. Het is moeilijk uit te leggen, maar ik kan je vertellen dat deze game ontzettend verslavend is – en totaal geen suf puzzelspelletje! Bovendien zit er heel veel humor in deze game, waardoor het geen moment verveeld. Ik moet vaak hardop lachen om de gekke opmerkingen van GLaDOS (Genetic Lifeform and Disk Operating System).

Zelf ben ik vooral groot fan van de multiplayer modus, waar je gezamenlijk puzzels kan oplossen als de überschattige robots Atlas en P-Body <3 Ik vind het heel leuk om eens een keer echt sámen te gamen in plaats van tegen elkaar.  Zeker wanneer je allebei heel fanatiek bent, is een coöperatieve game misschien beter om de vrede in huis te bewaren ;)

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik Portal 2 nog altijd niet heb uitgespeeld, maar als ik straks zomervakantie heb – dan weet ik wat me te doen staat! Chell en ik gaan op avontuur..

Meer weten over Portal? Kijk dan onderstaand flimpje, waarin 10 feiten over deze toffe games op een rijtje worden gezet :)

Kende jij deze game al?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s