10x boeken die ik op de gok heb gekozen

Het is weer tijd voor de Top Ten on Thursday en deze week gaat het hierbij om boeken die je op de gok hebt gekozen. Bij mij zijn dat er echt een heleboel – omdat ik meestal niet eens de gehele achterkant van een boek lees..  En reviews lezen op voorhand? Dat doe ik helemaal niet graag! Alleen als ik heel erg twijfel pak ik mijn Goodreads app erbij ;) Hieronder bespreek ik in willekeurige volgorde tien boeken / series die ik op de gok gekocht heb.

1. The Forest of Hands and Teeth – Carry Ryan; Eigenlijk heb ik dit boek alleen maar gekozen omdat ik toevallig de hele serie in één keer kon kopen via Awesomebooks. Als echte binge reader vind ik het heerlijk om series aan één stuk door te lezen. Ik had nog weinig over deze boeken gehoord, maar ze leken me wel tof! En een complete trilogie (in hardcover!) voor slechts €10,17, dat kon ik echt niet laten liggen ;)
2. What’s Left of Me – Kat Zhang; Dit boek heb ik gekocht vanwege de mooie cover. Ik moet toegeven dat ik ook de achterkant gelezen heb, en dat ik toen meteen al overtuigd was van de interessante premisse. En ook achteraf ben ik nog altijd positief.

3. Gone – Michael Grant; Eigenlijk kocht ik de Gone serie ook een beetje op de gok, ik had wel verhalen gehoord dat het heel toffe boeken waren, maar ik wist totaal niet waar de boeken over gingen. Van geld dat ik voor mijn verjaardag kreeg, kocht ik meteen deel 1 t/m 4 en ik was meteen verkocht. Wat een meesterlijke serie!
4. The Declaration – Gemma Malley; Ook deze serie heb ik simpelweg gekocht omdat ik in één keertje alle delen online zag staan op Awesomebooks (dit artikel lijkt wel een reclameboodschap te worden.. haha). Ook vond ik de covers erg mooi en sprak de synopsis me aan. The Declaration trilogie wist me aangenaam te verrassen; ik vond de boeken zo goed dat ik ook maar meteen een tweede trilogie van deze schrijfster aanschafte (The Killables, The Disappearances & The System).

5. Icons – Margaret Stohl; De cover van Icons wist mij te overtuigen dit boek te kopen, maar helaas was dit voor mij persoonlijk een behoorlijke tegenvaller. Ik vond het verhaal te vaag en kon me totaal niet inleven in de personages.
6. Birthmarked – Caragh O’Brien; Dit boek kocht ik omdat een aantal van mijn Engelse en Amerikaanse vrienden op Goodreads het vijf sterren hadden gegeven. Zonder te lezen waarover het boek ging, belandden deel 1 en 2 in de trilogie in mijn mandje. Een aankoop waar ik zeker geen spijt van heb!

7. Glitch – Heather Anastasiu; Dit boek heb ik onlangs gekocht, maar eerlijk gezegd weet ik niet precies waar het over gaat.. Maar ik vond de cover zo mooi en ik heb toen snel de synopsis gelezen alvorens het boek in mijn winkelwagentje te plaatsen ;)
8. The Eye of Minds – James Dashner; Dit boek – en het vervolg – kocht ik eigenlijk gewoon omdat ik zo van The Maze Runner had genoten. Ik ging ervan uit dat James Dashner mij opnieuw zou kunnen meeslepen in een spannend en onverwacht verhaal. Helaas viel me dat een beetje tegen..

Partials-2

9. The Sirens of Titan – Kurt Vonnegut; Op het afgelopen boekenfestijn in Gent kocht ik op de gok dit  boek van Vonnegut. Ik heb al veel over deze schrijver gehoord, maar nog niets van hem gelezen.. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!
10. Partials – Dan Wells; Dit boek stond tussen mijn Recommendations op Goodreads en na het lezen van de synopsis was ik overtuigd. En hoewel de schrijfstijl me niet 100% lag, heb ik toch heel erg genoten van deze trilogie!

Welke boeken heb jij op de gok uitgekozen?

Advertenties
Geplaatst in: TTT

3 gedachtes over “10x boeken die ik op de gok heb gekozen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s