7 smoesjes waarom mijn scriptie nog niet af is

De eerste deadline van mijn masterscriptie was 20 mei. Eind maart begon ik de druk van deze deadline al een beetje te voelen – zeker omdat ik naast mijn studie nog een vrijwillige stage liep, drie dagen per week een bijbaantje had en ook nog een sociaal leven wilde leiden.. 

Op een middag besloot ik alvast aan mijn thesis te beginnen, maar opeens kreeg ik het briljante idee een blog te beginnen over Dystopia en Science Fiction. Weg was mijn motivatie voor de thesis! Ik photoshopte een banner, schreef mijn eerste recensie, ontfermde me over de lay-out van mijn blog en had al met al een super leuke middag. Met het Oog op de toekomst was geboren! Totdat ik me besefte dat ik de kans dat ik de deadline van mijn scriptie zou halen met de dag kleiner werd – aangezien ik meer en meer tijd ging steken in mijn blog en mijn scriptie meer en meer naar de achtergrond verdween..

Ik besloot mijn thesis dan maar in te dienen als herkansing, zodat ik nog tot 17 augustus de tijd had om mijn scriptie te schrijven. Maar toen was het opeens alweer eind juli en was ik nog altijd geen stap verder met mijn scriptie.. Waar ligt dat toch aan?! Ik heb in ieder geval smoesjes genoeg:

1. Ik kan mijn blog toch niet verwaarlozen?
Met stip op één in de lijst met smoesjes staat Met het Oog op de Toekomst! Ik besteed ontzettend veel tijd aan het schrijven van blogposts, het lezen van boeken en deze recenseren, het maken van foto’s, het zoeken van tags etc. En die tijd kan ik dus allemaal niet in mijn scriptie steken.. Daarnaast ben ik ook iedere dag minstens een uur kwijt aan het lezen van mijn favoriete blogs via bloglovin’, dus dat schiet ook niet echt op.

2. Mijn TBR-stapel lijkt wel de toren van Pisa!
Er staan nog zoveel ongelezen boeken in mijn boekenkast; en die verdienen het allemaal om zo snel mogelijk gelezen te worden! Boeken zijn de beste en leukste afleiding die ik me maar bedenken kan. En ik kan die steeds hoger wordende stapel toch niet laten omvallen? Dus ik moet wel lezen om dit drama te voorkomen..

3. Ik heb toch zeker ook vakantie verdiend?!
Ik vond dat ik, na het afleggen van maarliefst twee examens, toch echt wel vakantie had verdiend (ja, het studentenleven is zwaar..). Dus trok ik met vriendinnen naar Parijs, ging ik anderhalve week naar mijn familie in Groningen en bij terugkomst in Gent ging ik 10 dagen en nachten los op de Gentse Feesten (want ja: wie weet of ik hier volgend jaar nog woon?)

4. De toekomst die met de dag dichterbij komt..
Mentaal ben ik sommige dagen echt een wrak, want Help! ik moet opeens allemaal levensbeslissende keuzes maken. Ik ben – op mijn scriptie na dan – afgestudeerd, dus ben hard op zoek naar een baan. En solliciteren kost behoorlijk wat tijd kan ik je vertellen! En daar komt dan ook nog eens bij dat ik tegelijkertijd op zoek ben naar een huis, want eind augustus moet ik mijn mooie studentenstudio verlaten. Maar zal ik dan een huisje zoeken in België? Of toch weer terug naar Nederland gaan? En durf ik het aan een huis te huren zonder de garantie van een baan? En hoe moet dat dan eigenlijk met mijn relatie?

5. Ik heb de concentratie van een duif…
Toen ik nog aan de Hogeschool studeerde was ik een voorbeeldstudent (echt waar!). Papers had ik weken op voorhand af en voor tentamens hoefde ik nooit te stressen. Sinds ik echter in België studeer is het met mij van kwaad tot erger gegaan. Papers schrijf ik een paar dagen voor de deadline en mijn studieboeken doe ik de dag voor het examen voor het eerst open. Hetzelfde geldt voor mijn thesis – hij is simpelweg niet af, omdat ik niet eerder begonnen ben.

6. …en de motivatie van een konijn
Als ik heel eerlijk ben is de master die ik volg aan de Universiteit van Gent me behoorlijk tegengevallen. De vakken, die op papier zo leuk leken, waren weinig inhoudelijk en wisten me niet uit te dagen. En bovendien vind ik persoonlijk dat hele universitaire wereldje maar niks. Ondanks dat ik maar al te graag mijn diploma in ontvangst neem, blijft de motivatie ver te zoeken..

7. Maar, de zon schijnt?!
Ik kan altijd wel redenen bedenken om mijn scriptie aan de kant te gooien, maar als de zon schijnt ben ik helemaal een zwakkeling.. Ik voel de terrasjes roepen en de ijsjes hoor ik smeken om opgegeten te worden. Want ja: hoe vaak heb je nou de kans om in België/Nederland van de zon te genieten?!

Maar maak je geen zorgen over mij, de afgelopen anderhalve week ben ik flink in gang geschoten – ik heb letterlijk en figuurlijk alle hoeken van de Gentse universiteitsbibliotheken gezien.. En ik heb er 100% vertrouwen in dat het goed gaat komen voor 17 augustus. Misschien is dit tegenwoordig gewoon de beste manier van studeren voor mij: alles tot het laatste moment bewaren, wachten tot je de druk voelt en knallen maar! Het zal de komende twee weken waarschijnlijk ietsje stiller zijn op dit blog – en als dit niet het geval is: stuur me terug naar mijn scriptie!  – maar ik moet en zal dat papiertje halen ;)

Advertenties

7 gedachtes over “7 smoesjes waarom mijn scriptie nog niet af is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s