Boek: Fever – Lauren DeStefano (The Chemical Garden #2)

Titel: Fever
Auteur: Lauren DeStefano
Serie: The Chemical Garden
Jaar van verschijnen: 2012

Beoordeling: ★★★☆☆

Fever is het vervolg op Wither.  Let op: als je het eerste deel in deze serie nog niet hebt gelezen, kan deze review spoilers bevatten.

“Running away brings Rhine and Gabriel right into a trap, in the form of a twisted carnival whose ringmistress keeps watch over a menagerie of girls. Just as Rhine uncovers what plans await her, her fortune turns again. With Gabriel at her side, Rhine travels through an environment as grim as the one she left a year ago – surroundings that mirror her own feelings of fear and hopelessness.
The two are determined to get to Manhattan, to relative safety with Rhine’s twin brother, Rowan. But the road there is long and perilous – and in a world where young women only live to age twenty and young men die at twenty-five, time is precious. Worse still, they can’t seem to elude Rhine’s father-in-law, Vaughn, who is determined to bring Rhine back to the mansion…by any means necessary.

Na het lezen van Wither, een boek waar ik echt veel van genoten heb, begon ik meteen vol goede moed aan het vervolg Fever. Helaas wist dit boek me toch net iets minder te vermaken..

In Fever gebeurt er van alles, maar op de één of andere manier voelde het voor mij alsof er niets gebeurde. Het verhaal was behoorlijk traag en soms zelfs wat oninteressant. Ik vraag me af wat deze gebeurtenissen bijdragen aan de complete loop van het verhaal gedurende de trilogie – of dat Fever enkel een ‘tussenboek’  is..

Ik bleef maar wachten op informatie over het virus waardoor meisjes niet ouder worden dan 20 en jongens op hun 25e sterven, maar veel van mijn vragen bleven onbeantwoord.

Sorry voor de korte review, maar ik vind het moeilijk te verwoorden wat mijn probleem is met dit boek. De gevoelens kwamen gewoon niet over en het verhaal was te traag.  Hopelijk is Sever, deel drie in The Chemical Garden trilogie, weer op het niveau van het eerste boek!

VerwelkenVrees
Deze serie is ook verschenen in het Nederlands,
met als titels Verwelken en Vrees.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s