Source Code: een mysterieuze science fiction film

Via mijn digitale televisie neem ik vaak films op; als ik dan een keertje ’s avonds niets te doen heb, dan heb ik wat te kijken. Bovendien geeft het een heerlijk gevoel om alle reclames door te kunnen spoelen! Afgelopen week stuitten mijn vriend en ik op Source Code, een film die ik al meer dan een jaar geleden had opgenomen. De synopsis klonk interessant en we besloten de gok te wagen.

In Source Code wordt het hoofdpersonage wakker in een trein op weg naar Chicago. Zijn medepassagiers lijken hem te kennen, maar hij heeft geen idee wie hij is. Hij weet al helemaal niet waarom hij in de trein zit – het laatste wat hij zich herinnert is een helikoptermissie in Afghanistan. Een intrigerend verhaal, waarbij ik vanaf de eerste minuut op het puntje van mijn stoel zat. Samen met het hoofdpersonage probeer je te ontdekken wie hij is – en hoe hij in die trein is beland.

Source Code heeft een verhaal dat je aan het denken zet en dat je zeker niet snel vergeet. Het is niet alleen spannend, maar ook heel tof om het verhaal stukje bij beetje te ontrafelen. Het hoofdpersonage is echt heel grappig (en een klein beetje sociaal onhandig), waardoor ik zelf meteen een klik met hem voelde. De acteurs spelen het heel goed; emoties en handelingen kwamen zeer realistisch over.

Ik wil niet te veel verklappen over deze film, omdat juist het onverwachte haar grootste charme is. En het einde is zo awesome! Als je zin hebt in een intrigerend verhaal en wel van een mindfuck houdt, dan is Source Code zeker een aanrader voor jou!

Titel: Source Code | Regisseur: Duncan Jones | Acteurs: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga | Jaar van verschijnen: 2011 | Beoordeling★★★★★

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s