Would You Rather Tag

Vandaag heb ik weer een TAG voor jullie ingevuld, waarbij ik steeds tussen twee dingen moet kiezen. Ik heb deze leuke tag gevonden op I heart Books.

1. Rather read only a series or stand-alone books?
Ik lees heel graag series – en dan aan één stuk door – ik vind dat echt heerlijk! Lekker lang in één wereld blijven hangen en de personages steeds beter leren kennen. Maar af en toe is het dan even te veel geweest en dan lees ik graag een stand-alone boek.

 2. Rather read a book whose main character is male or female?
Ik denk dat ik over het algemeen vaker boeken met een vrouwelijk hoofdpersonage lees, dan met een mannelijk hoofdpersonage. Maar dat betekent zeker niet dat ik vrouwelijke hoofdpersonages verkies boven mannelijke personages. Bij The Maze Runner vond ik het bijvoorbeeld helemaal geen probleem om te lezen uit het perspectief van Thomas. Ik denk dat ik op dit moment zelfs voor een mannelijk hoofdpersonage zou kiezen, gewoon voor de afwisseling!

 3. Rather shop only at Barnes & Noble (or other actual bookstore) or Amazon?
Ik ga graag naar ‘echte’ boekwinkels om rond te neuzen, maar uiteindelijk koop ik minstens 80% van mijn boeken online. Meestal ben je, zeker met Engelse boeken, online gewoon veel goedkoper uit. En als ik dan voor hetzelfde bedrag twee boeken online kan kopen en eentje in de winkel, dan is mijn keuze snel gemaakt. Natuurlijk weet ik dat het belangrijk is om de lokale boekwinkel te steunen, maar je kunt je geld maar één keer uitgeven..

 4. Rather all books become movies or tv shows?
Hoewel ik de afgelopen tijd veel boekverfilmingen gezien heb – en de meesten me totaal niet tegenvielen – kies ik toch voor een serie. Daar is veel meer ruimte voor personages, persoonlijke ontwikkeling alsook de details van het verhaal. Een boekenserie die naar mijn mening echt een serie moet worden is Gone van Michael Grant!

 5. Rather read 5 pages per day or read 5 books per week?
Het liefst lees ik vijf boeken per week, maar momenteel gaat dat wat lastig aangezien ik nog mijn scriptie aan het schrijven ben..

 6. Rather be a professional book reviewer or an author?
Ik heb vanaf het moment dat ik kon schrijven gezegd dat ik schrijfster wilde worden – in groep drie schreef ik serieus al verhaaltjes. Maar ik weet niet of dit een droom is die ik ooit zal verwezenlijken, omdat verhalen afmaken niet echt mijn sterkste kant is. Ik heb veel halve verhalen op mijn computer staan die waarschijnlijk nooit afgemaakt zullen worden.. Misschien dat een job als recensent me dan beter ligt; ik ben gek op lezen en lees altijd alle boeken uit ;)

 7.  Rather only read the same 20 books over and over or get to read a new book every 6 months?
Eén boek per half jaar lezen is voor mij echt veel te weinig; ik denk niet dat ik dat zou overleven. Dus dan maar dezelfde 20 boeken lezen voor de rest van mijn leven. Sowieso zou ik kiezen voor Harry Potter en mijn all time favorite boek: Veronika besluit te sterven. En dan mag ik er nog twaalf bij kiezen, dat moet lukken!

 8. Rather be a librarian or own a book store?
Hoewel ik graag in een bibliotheek zou werken, doet het me soms behoorlijk pijn hoe slecht mensen met hun geleende boeken omgaan. Dus dan maar een boekwinkel beginnen! En dan mijn klanten voortdurend overstelpen met aanraders ^^

9. Rather only read your favorite genre or your favorite author?
Ik zou het denk ik geen groot probleem vinden als ik enkel Science Fiction boeken mocht lezen; het is niet voor niets mijn favoriete genre. Maar in het dagelijks leven wissel ik graag af met romans en (vertaalde) literatuur.

 10. Rather only read physical books or eBooks?
Echte boeken zijn veel leuker dan Ebooks en staan veel leuker in je huis! Al blijft het verhaal natuurlijk hetzelfde.. En nu met verhuizen merk ik bovendien dat fysieke boeken ook veel meer sjouwwerk opleveren ;)

Wat is voor jouw de lastigste keuze in de Would You Rather tag?

Advertenties

4 gedachtes over “Would You Rather Tag

  1. runawayisabella zegt:

    Ik hou van het rondneuzen in boekenwinkels! En als ik toch niet vaak boeken koop, doe ik dat het liefst in de winkel. Soms is het inderdaad wel vervelend als ze een bepaald boek niet hebben, vooral in het Engels. Maar meestal is in het buitenland het aanbod Engelse boeken wat groter dan hier en dan vind ik wel wat leuks :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s