10x mijn favoriete witte boeken

Op donderdag doe ik met veel plezier mee aan de Top Ten on Thursday, georganiseerd door Zon en Maan. Vandaag deel ik mijn favoriete witte boeken met jullie! Ik heb me beperkt tot mijn Engelse boeken, want de Nederlandstalige zitten al in verhuisdozen – anders had ik jullie graag toptitels als De 100-jarige Man Die Uit Het Raam Klom En Verdween & Vele Hemels Boven De Zevende getoond. Maar niet getreurd, ik ben tot het mooie aantal van tien boeken gekomen en ze sluiten allemaal een stuk beter aan bij dit blog dan eerder genoemde titels ^^

1. The Program – Suzanne YoungDit boek, waarin een zelfmoord-epidemie heerst onder jongeren, wist me aangenaam te verassen. De cover vind ik super mooi trouwens!
2. Starters – Lissa Price; Een origineel dystopisch verhaal, waarin oudere mensen – de zogenoemde Enders – het lichaam van jongeren kunnen huren om nogmaals te ervaren hoe het is om jong te zijn.
3. Prized – Caragh O’Brien; Het tweede deel van de Birthmarked trilogie. Voor mij persoonlijk het minste deel van de serie, maar ik zou de serie in zijn geheel zeker aanraden.
4. Matched – Ally Condie; Een heerlijk zoetsappig verhaal over een wereld waarin de overheid bepaalt met wie je trouwt.
5. 172 Hours on the Moon – Johan Harstad; Een super spannende sci-fi thriller die ik aan iedereen aanraad – maar zeker niet als je alleen thuis bent!
6. The Predicteds – Christine Seifert; Dit boek nam ik een keertje mee van een boekenfestijn. Het was een luchtig en leuk verhaal voor tussendoor, maar zeker geen boek die een plekje krijgt in mijn favorietenlijst.
7. K-Pax – Gene Brouwer; Na het zien van de film K-Pax kocht ik jaren geleden meteen het boek. Ik ben verliefd op dit verhaal! Deze film hoort tot mijn absolute favorieten en ook het boek is zeer aangenaam; al moet ik toegeven dat het eerste deel van de trilogie toch echt het sterkste is.
8. The Castle – Franz Kafka; Onlangs las ik deze klassieker en eerlijk gezegd viel hij me toch een beetje tegen.. Misschien sta ik nog niet ver genoeg in mijn leven om me met dit verhaal te identificeren.
9. Noughts & Crosses – Malorie Blackman; Dit boek kocht ik vorige zomer bij de Grote Boekenverkoop van de bibliotheek van Gent. Hij staat nog altijd ongelezen in mijn kast, terwijl het verhaal me toch zeker aanspreekt.. Snel eens verandering in brengen!
10. Warm Bodies – Isaac Marion; Ook dit boek is nog ongelezen..

Welke witte boeken staan er bij jou in de boekenkast?

Advertenties

Een gedachte over “10x mijn favoriete witte boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s