Boek: The Offering – Kimberly Derting (The Pledge #3)

Titel: The Offering
Auteur: Kimberly Derting
Serie: The Pledge
Jaar van verschijnen: 2013

Beoordeling: ★★★☆☆

The Offering is het vervolg op The Pledge en The Essence. Let op: als je deze boeken nog niet hebt gelezen, kan onderstaande review spoilers bevatten.

 “Charlie has grown up in a world that is dark and violent. A land fiercely ruled by an old and bitter queen and where classes were strictly divided by the language they speak. Charlie may have become the sovereign of Ludania, but the old Queen Sabara and other enemies lurk, biding their time to strike. In the final chapter of the Pledge trilogy, the battle comes to an epic conclusion.”

Ik heb The Offering met veel plezier gelezen en ik denk dat dit boek een waardig einde is voor de The Pledge trilogie. Het verhaal van Charlie is afgerond en ik ben blij dat ik het heb kunnen lezen. Allereerst vond ik ook de voorkant van dit boek weer super mooi! Maar dat geldt voor alle delen van de trilogie. Ook de schrijfstijl van Kimberly Derting blijft zeer aangenaam. Het boek leest gemakkelijk weg en is behoorlijk verslavend. Ik wilde echt weten hoe dit verhaal zou eindigen..

Toch heb ik helaas ook wat dingen die ik minder goed vond aan The Offering. Zo vind ik dat het hoofdpersonage Charlie toch echt wel wat volwassener mag worden. Sinds ze de titel van koningin heeft, heeft ze zich nog niet aangepast of ontwikkeld. Ze maakt nog steeds dezelfde fouten als in het eerste deel van de serie. Heeft ze toen nog niet geleerd dat het hebben van geheimen haar in de problemen kan brengen?! Nee, Charlie blijft soms een beetje kinderachtig, naïef en egoïstisch.. Ook vind ik dat de relatie tussen haar en Max onrealistisch overkomt – ik heb er gewoon totaal geen gevoel bij. Maar: in dit deel komt er wel een heel leuke nieuwe relatie bij!

Wat ik jammer vind aan de hele The Pledge serie, is de manier waarop de POV’s veranderen. Het idee dat er verschillende personages aan het woord komen vind ik erg tof, maar mijn probleem is dat dit altijd gebeurd in de derde persoon enkelvoud. Terwijl de rest van het verhaal verteld wordt in de eerste persoon enkelvoud. Hierdoor kun je je weinig inleven in de andere personages, en soms zorgt dit er ook voor dat je het verhaal minder smooth leest. Tot slot heb ik na drie boeken nog steeds geen heel duidelijk beeld van de wereld waarin Charlie leeft. World Building – en zeker hoe de wereld zo heeft kunnen worden – heeft blijkbaar geen prioriteit.

Maar ondanks deze negatieve puntjes, heb ik toch zeker genoten van deze trilogie. Ik vind het idee om mensen in klassen ter verdelen door middel van taal nog steeds super tof! Jammer vind ik wel dat dit eigenlijk voornamelijk in het eerste boek van de serie het geval is.. Ook de paranormale / magische twist aan deze dystopische trilogie vind ik een dikke plus. Ik heb nog nooit een boek of serie gelezen die ik hiermee zou kunnen vergelijken. Eindelijk iets origineels in het dystopische genre!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s