Er is niks deprimerender dan een lege boekenkast..

Zoals de oplettende lezer ondertussen misschien wel door heeft; ik ga verhuizen! En in afwachting van deze verhuizing begin ik nu toch echt wel een beetje zat te zijn van mijn uitzicht op die lege boekenkast..

lege-boekenkast verhuisdoos
Mijn boekenkast raakt steeds leger, terwijl ik verhuisdozen vul.

Gelukkig komt de verhuizing steeds dichterbij! Dus lang zal ik niet meer tegen die lege kast aankijken.. Geen reden dus om depressief te zijn en bovendien is er de afgelopen weken nog veel meer goed nieuws op mijn pad gekomen.

Allereerst besloten mijn vriend en ik te gaan samenwonen! Dit was al een tijdje onderwerp van gesprek, maar er waren nog geen concrete plannen. Met het einde van onze studies in zicht – en de angst dat we allebei weer terug zouden gaan naar de uitersten van Nederland (Groningen en Zeeland) – begon de tijd toch aardig te dringen. Maar we zijn eruit!

Deze mooie man en gekke ik gaan samenwonen! ♥

En hoewel we behoorlijk last minute op huizenjacht gingen, wisten we binnen vijf dagen ons droomhuisje te vinden. Dus nu kan ik van de daken schreeuwen dat we voorlopig nog in het mooie Gent blijven wonen! Wat een heerlijk vooruitzicht! We hebben een appartement van 85m2 gevonden, met een grote woonkamer, een ruime keuken, twee slaapkamers en een minibalkonnetje. Het voldoet helemaal aan onze eisen én het past prima in ons budget. Dat is natuurlijk ook belangrijk.

  Huisje3
Twee fotootjes van ons huisje!

Op de foto’s kan je zien dat het appartement momenteel alle kleuren van de regenboog heeft. De badkamer is bovendien knalgeel, het toilet roze en de slaapkamer oranje.. Toch dachten we allebei bij de eerste stap over de drempel hetzelfde: “hier willen we wonen”. Dus ja, een beetje verven neem je dan wel voor lief, toch? Een paar dagen later – na het goede nieuws dat we gekozen waren als huurders voor dit huis – kwam echter nóg meer goed nieuws. Voordat we er op 1 september intrekken wordt het hele huis opnieuw geschilderd én we krijgen een nieuwe keuken! Als dat geen luxe is!

Je denkt misschien: maar als je pas op 1 september gaat verhuizen, waarom is je boekenkast dan nu al helemaal leeg? Wel, ik moet aanstaande vrijdag om 13u de sleutel van mijn studio inleveren. Dus langzaamaan wordt het tijd mijn meubels uit elkaar te halen en afscheid te nemen van het huisje waar ik de afgelopen twee jaar gewoond heb.. Vanaf deze vrijdag zal ik een weekje bij mijn vriend in zijn (mini)studentenkamer wonen, dus ik heb vast eindelijk weer tijd om boeken te lezen en uitgebreid aan mijn blog te werken ;)

Tot slot van deze persoonlijke update wil ik nog even vertellen dat ik maandag mijn masterscriptie heb ingeleverd. Dus hopelijk ben ik binnenkort ook nog eens officieel afgestudeerd! Dan nu alleen nog maar een baan zoeken..

Ondanks de titel van deze blogpost heb ik dus geen enkele reden om depressief te zijn. Sorry om jullie te misleiden.. En ook mijn excuses voor de vele uitroeptekens in deze post, maar ik ben geloof ik een beetje hyper en enthousiast ^^

Advertenties

10 gedachtes over “Er is niks deprimerender dan een lege boekenkast..

 1. zwartraafje zegt:

  Wauw, wat een leuk nieuws. Ik vond het langs de ene kant ook wel jammer toen ik al mijn boeken moest inpakken tijdens onze verbouwingen. Natuurlijk wil je net dat ene boek lezen dat helemaal onderaan in de onderste doos ligt. Maar de nieuwe lege kasten die we aankochten toen de werken achter de rug waren vond ik dan weer net super. Ik heb er echt van genoten toen ik alle boeken mocht uitpakken én ze een nieuw plekje mocht toekennen.

  Hopelijk beleven jullie even plezier aan het inrichten van jullie huisje én het samenwonen.

 2. Rowan zegt:

  Wat leuk dat jullie gaan samenwonen zeg! Ik snap dat die lege boekenkast er een beetje deprimerend uitziet, maar gelukkig kan die in het nieuwe huis weer helemaal gevuld worden. :) In ieder geval veel geluk samen!

 3. Daenelia zegt:

  Spannend! Hoever ben je nu?

  Weet je, het uitruimen is nog niet eens zo erg. Ik heb er bij een verhuizing wel eens anderhalf jaar over gedaan om de boekenkasten weer in te ruimen. En toen te herorganiseren na een half jaar.

  Verhuizen is hard werk! Neem voldoende rust, en doe ook leuke dingen met elkaar.

  Spannend… jullie eerste avond samen thuis eten :) Leuk joh!

  • Marcia zegt:

   Mijn huis is ondertussen leeg en ik kampeer bij mn vriend. Aanstaande dinsdag krijgen we de sleutel! Dus dan gaan we zeker genieten van onze eerste avond samen thuis :) bedankt voor je lieve reactie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s