10x auteurs met een M

Ook deze donderdag doe ik weer mee aan de Top Ten on Thursday, georganiseerd door Emmy. Deze week maken we een top 10 van auteurs wiens (achter)naam begint met de eerste letter van de mijne.  Ik vond het nog best een moeilijke opdracht, vandaar dat ik besloten heb om zowel voor- als achternamen mee te tellen ;) Hier zijn mijn favoriete schrijvers met een M.

1. Gemma Malley; ik heb twee trilogieën van deze schrijfster gelezen, namelijk The Declaration en The Killables. Beide series vond ik echt geweldig! Enkel haar standalone boek The Returners moet ik nog lezen.

2. Tahereh Mafi; Wie heeft de Shatter Me serie niet gelezen? Ik denk dat deze trilogie internationaal ontzettend bekend is – en terecht! Ik heb er in ieder geval heel erg van genoten.

3. Margaret Atwood; Van Margaret Atwood las ik onlangs The Handmaid’s Tale. Ik vond dit boek heel erg mooi en ben dan ook erg benieuwd naar andere boeken van deze schrijfster.

4. Harry Mulisch; Al vanaf de middelbare school ben ik groot fan van deze Nederlandse auteur. Vooral De Ontdekking van de Hemel en De Aanslag wisten me te raken. Ook het – wat minder bekende – kortverhaal Het theater, de brief en de waarheid vind ik erg tof!

5. Haruki Murakami; Ik heb helaas nog maar één boek van deze auteur gelezen, namelijk De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren. Dit boek vond ik echter vanaf pagina één fantastisch en ik kan dan ook niet wachten om meer boeken van deze internationale bestsellerauteur te lezen!

6. Michael Grant; Ook Michael Grant mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Van deze schrijver las ik enkel de Gone serie en deze serie wist me compleet weg te blazen. Wat een enorm avontuur! Ik ben nog heel benieuwd naar BZRK, The Messenger of Fear en Front Lines van deze auteur :)

7. Marie Lu; De Legend trilogie van Marie Lu vond ik echt heel goed! Haar nieuwste boek, The Young Elites, moet ik nog lezen.

8. Jodi Meadows; De Newsoul trilogie van Jodi Meadows is echt een aanrader. Niet alleen de covers zijn prachtig, maar ook het verhaal is zeer origineel.

9. Stephenie Meyer; The Host vind ik persoonlijk een heel goed en origineel science fiction verhaal. Ik heb dit boek aan één stuk door verslonden; ik vond het gewoon zo mooi. Alleen al door dit te schrijven krijg ik ontzettend veel zin in een reread! Natuurlijk is Stephenie Meyer vooral bekend van de Twilight serie en ook hier heb ik, toen ik jonger was, zeker van genoten. Laatst heb ik het eerste boek nog eens herlezen en het was toch een beetje minder leuk dan ik me herinnerde – maar leve de nostalgie! ;)

10. Myrthe van der Meer; Van Myrthe van der Meer las ik Paaz en dat vond ik zeker een vermakelijk boek. Verdere boeken heb ik (nog) niet gelezen van deze schrijfster.

Hoe ziet jouw TTT er deze week uit?

Advertenties

2 gedachtes over “10x auteurs met een M

  1. zwartraafje zegt:

    Ik doe eigenlijk nooit mee aan de TTT, maar ben nu wel benieuwd of ik met mijn v.D. tien boeken bij elkaar zou krijgen. Uit het hoofd weet ik alleszins niet meteen een auteur wiens achternaam met een D begint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s