Boek: Fragments – Dan Wells (Partials Sequence #2)

Titel: Fragments
Auteur: Dan Wells
Serie: Partials Sequence
Jaar van verschijnen: 2013

Beoordeling: ★★★★☆

Fragments is het vervolg op Partials. Let op: als je het eerste deel in deze serie nog niet hebt gelezen, kan deze review spoilers bevatten..

“Kira Walker has found the cure for RM, but the battle for the survival of humans and Partials is just beginning. Kira has left East Meadow in a desperate search for clues to who she is. That the Partials themselves hold the cure for RM in their blood cannot be a coincidence—it must be part of a larger plan, a plan that involves Kira, a plan that could save both races. Her companions are Afa Demoux, an unhinged drifter and former employee of ParaGen, and Samm and Heron, the Partials who betrayed her and saved her life, the only ones who know her secret. But can she trust them?
Meanwhile, back on Long Island, what’s left of humanity is gearing up for war with the Partials, and Marcus knows his only hope is to delay them until Kira returns. But Kira’s journey will take her deep into the overgrown wasteland of postapocalyptic America, and Kira and Marcus both will discover that their greatest enemy may be one they didn’t even know existed.

Na het lezen van Partials ging ik meteen verder in het vervolg Fragments. Net als bij het eerste boek, had ik moeite om door het verhaal heen te komen. Ik denk dat het aan de schrijfstijl ligt – alles is heel beschrijvend geschreven – waardoor het soms wat droog, traag en/of emotieloos overkomt. Ik vond het boek heel tof, maar voelde persoonlijk geen band met de personages. Als er mensen gewond raken of stierven deed het me niks. Misschien daarom ook dat ik er traag doorheen kwam..Ondanks de droge schrijfstijl zit er ontzettend veel actie in Fragments. Er gebeurt veel en het verhaal kent veel onverwachte plotwendingen. Bovendien merk je dat Dan Wells het plot heel goed heeft uitgedacht. Alle verschillende verhaallijnen komen op onverwachte momenten bij elkaar en voor elke nieuwe ontdekking is er een logische verklaring. Ook de wereld waarin we ons bevinden is tot in de details compleet.


Ik vind een aantal personages uit Fragments heel tof. Kira, het hoofdpersonages, is een stoere chick en ook Samm is erg leuk. Bovendien maken deze personages veel persoonlijke groei door, waardoor je ze als lezer steeds beter kunt begrijpen. Wat ik ook erg leuk vind, is dat we in dit boek te maken krijgen met meerdere Point of Views, in tegenstelling tot het eerste boek. Hierdoor leren we niet alleen meerdere personages beter kennen,  ook blijven we op de hoogte van alle verschillende verhaallijnen.

Al met al heb ik, ondanks de ietwat droge schrijfstijl, ontzettend genoten van dit boek. Fragments is zeer origineel, goed uitgedacht en bevat een aantal heel toffe personages. Ik ben heel benieuwd hoe deze trilogie gaat eindigen, dus dat hoop ik heel snel te lezen in Ruins – het derde en laatste deel van deze serie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s